Η πρώτη διαδήλωση του κινήματος στη Δανία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας, την Κοπεγχάγη. Περίπου διακόσιοι διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία στους δρόμους της Κοπεγχάγης, ενώ μικρότερος αριθμός συγκεντρώθηκε στο Άαρχους, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε τον λόγο στη μεσαία τάξη, ώστε να εκφράζει την ανησυχία της για τη βία των ισλαμιστών και παράλληλα να στείλει στους πολιτικούς μήνυμα ανησυχίας», δήλωσε ο Νικολάι Σενέλς, ο οποίος διοργάνωσε την πορεία.

Το PEGIDA κατάφερε να συγκεντρώσει 200 διαδηλωτές, ωστόσο αυτοί που συμμετείχαν σε πορεία κατά του κινήματος στην Κοπεγχάγη, έφτασαν τους 5.000. Αν και οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε κοντινές αποστάσεις, δεν υπήρξαν συγκρούσεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το εθνικιστικό κίνημα πραγματοποίησε διαδήλωση και στο Όσλο της Νορβηγίας, σε σαφέστατα μικρότερη κλίμακα. 70 υποστηρικτές του κινήματος διαδήλωσαν κατά του Ισλάμ, με 200 πολίτες να τους «βομβαρδίζουν» με χιονόμπαλες, όπως ανέφερε το δημόσιο ραδιόφωνο της Νορβηγίας.