Συγκεκριμένα, προτείνονται το στρατόπεδο 561 Τάγματος Πεζικού στη Θέρμη, ο χώρος του πρώην 424 στη Θεσσαλονίκη, η περιοχή που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Θερμαϊκού ιδιοκτησίας ΓΑΙΑ ΟΣΕ, το τμήμα έκτασης ιδιοκτησίας ΓΑΙΑ ΟΣΕ στην περιοχή της Μενεμένης, η αποθήκη 9 μέσα στο λιμάνι, αλλά και το πρώην εργοστάσιο ΥΦΑΝΕΤ.

Στην ανακοίνωση των αυτοδιοικητικών τονίζεται πως «θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα του ενός κέντρα δεύτερης υποδοχής για λόγους λειτουργικούς, καλύτερης διοίκησης – διαχείρισης, ασφάλειας και προπαντός για λόγους αποδοχής – συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών αφού θα υπάρξει διασπορά».

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, κλήθηκαν και οι δήμαρχοι του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ενώ οι προτάσεις αποστέλλονται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμένο, όπως επίσης στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα και Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς επίσης στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αλλά και στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Επίσης, οι δήμαρχοι ζητούν «γραπτή ενημέρωση και δεσμεύσεις από την Πολιτεία για ζητήματα της οργάνωσης, λειτουργίας, διατροφής, υγιεινής τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά των κέντρων, στελέχωσης, ασφάλειας, φύλαξης».

Η ΠΕΔΚΜ θα συνεδριάσει και πάλι αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, για τα κέντρα υποδοχής και μετεγκατάστασης προσφύγων.

Συνεχίζεται η κατάληψη στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, από κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία του κέντρου στην περιοχή μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της επιτροπής αγώνα κατοίκων κ.Διαμαντόπουλος προσθέτοντας ότι, κάθε απόγευμα συνεδριάζει η επιτροπή και αποφασίζει το πλάνο των κινητοποιήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ