Η σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν και σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την Τρίτη, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 258 ακόμα. Αγνοούνται ακόμα εξήντα άνθρωποι, με τα σωστικά συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ABC, η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε την κατάρρευση τεσσάρων κτηρίων στην πόλη Χουαλιέν και εκτιμάται ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός τους. Ο δήμαρχος της Χουάλιεν Φου Κουν-σι δήλωσε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων φτάνει τους εξήντα, χωρίς πάντως να απαντά αν υπάρχου τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν φθάνοντας έως και τα 5 Ρίχτερ τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο, ποτέ ξανά δεν είχε καταρρεύσει κάποιο κτίριο. Επιπλέον, το έδαφος σειόταν ασταμάτητα, όλοι φοβόντουσαν, τρέξαμε σε ανοικτούς χώρους για να σωθούμε», δήλωσε εθελοντής διασώστης.