«Εμείς έχουμε δύο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, διότι τα εγκλήματα έγιναν στο όνομα της Αριστεράς» σημείωναν οι ίδιες πηγές.
 
Σε ερώτηση για «την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού» επισήμαιναν ότι σεβόμαστε και τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων, αλλά η Δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται και οφείλει να είναι γενναιόδωρη.
 
 

Κατ' οίκον κράτηση
 

Διευκρίνιζαν παράλληλα ότι για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού δεν μιλάμε για αποφυλάκιση, αλλά για κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα. Αναλυτικά, ανέφεραν ότι ο νόμος στοχεύει στο να μπει τάξη στο χάος των φυλακών.

Μήνυμα αμερικανού πρέσβη

Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί ξεκάθαρη εχθρική ενέργεια, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, λίγο αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.
 
Ο κ. Πιρς, στεκόμενος μπροστά από μία πλάκα, στην οποία ήταν χαραγμένα τα ονόματα των στελεχών της αμερικανικής αποστολής που έχουν δολοφονηθεί από την 17η Νοέμβρη, ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την απελευθέρωση καταδικασμένων τρομοκρατών για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.