
«Ο Λίβανος είναι αντιμέτωπος με μια από τις πιο επικίνδυνες φάσεις της ιστορίας του», δήλωσε σήμερα 1/10, ο Λιβανέζος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι, ο οποίος από κοινού με τον ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση 426 εκατ. δολαρίων για την παροχή έκτακτης βοήθειας στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν εκτοπιστεί λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.
«Περίπου ένα εκατομμύριο του πληθυσμού μας εκτοπίστηκε λόγω του καταστροφικού πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου», σημείωσε ο Μικάτι, προσθέτοντας ότι «απευθύνουμε έκτακτη έκκληση για τη συγκέντρωση περισσότερης βοήθειας για τους εκτοπισμένους».
Ο Μικάτι συναντήθηκε σήμερα με τον συντονιστή ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στον Λίβανο, τον Ίμραν Ρίζα, και μαζί ζήτησαν να συγκεντρωθούν 426 εκατ. δολάρια για την παροχή βοήθειας στους αμάχους.
«Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι και ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων για τον Λίβανο Ίμραν Ρίζα απηύθυναν έκτακτη έκκληση 426 εκατ. δολαρίων προκειμένου να κινητοποιηθούν επειγόντως πόροι για τους αμάχους που έχουν επηρεαστεί από την κλιμάκωση της σύγκρουσης η οποία οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο», ανέφερε ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.
Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι ισραηλινοί στρατιώτες εισήλθαν στον Λίβανο, αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μια «περιορισμένη» χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους το προηγούμενο διάστημα, όταν το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του στη Χεζμπολάχ, με στόχο την ηγεσία της οργάνωσης στον Λίβανο. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ εξαπολύει περισσότερες αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, βομβαρδίζοντας αρκετές γειτονιές αφού έδωσε εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν. Τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από επιθέσεις στον Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Aυτόν τον αθλιότατο "συναδελφισμό" που επικρατεί στην υποανάπτυκτη ελληνική κοινωνία και διαβρώνει τον θεσμό της Δικαιοσύνης και της επιβολής της Δικαιοσύνης τον είχα ζήσει και εγω, όταν μαζί με άλλους είχαμε καταγγείλει ανώτατο αστυνομικό για παράβαση.
Είχαμε ζήσει, πώς το οικείο αστυνομικό τμήμα κάλυπτε τον συνάδελφο τους με αοριστολογίες και γενικότητες. Οδυνηρότατη εμπειρία.
Φαντάζομαι, τι θα τράβηξε η κοπέλλα! (Το θύμα του "γυναικοβιασμού". Για να μην ξεχνούμε και την ηλιθιότητα των όρων, που παράγονται και διακινούνται εδώ)
"...στο πλευρό κάθε επιζώσας"
Ρε αγράμματοι, ρε άνθρωποι του Νεάρτενταλ, ρε τσιμεντόλιθοι, φεμινίστριες της πλάκας, που δεν μπορείτε, ούτε τη γλώσσα να διατυπώσετε σωστά (εξ ού και η "γυναικοκτονια" απο τέτοια ανόητα άτομα), η γενική πτώση της μετοχής είναι "επιζήσασας".
Ακου "επιζώσας"! Καλά, εκέι στο tpp στη σύνταξη δεν υπάρχει κάποιος, που να κατέχει την ελληνικήν?
Σας 'εχει φάει η λαλακία με ΛΟΑΤΚΙ, γυναικοκτονίες, ΤΣΥΡΙΖΑ, άνδρες που φορούν φούστες και άλλα φαιδρά!
Σωστά το γράφει, στο πλευρό όσων γυναικών εξακολουθούν να υφίστανται αυτή την αθλιότητα καθημερινά για να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνες και μπορούν να ξεφύγουν από αυτό το μαρτύριο (και σημασιολογικά είναι δόκιμο εκτός κι αν θεωρούμε πως ο Καζαντζάκης δεν ξέρει ελληνικά https://www.youweekly.gr/photos/w_800px/articles/201807/75b143_madola11.jpg). Αυτό που λες είναι η μετοχή του αορίστου. Το κείμενο γράφει: "«Η αλληλεγγύη μας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων και των φεμινιστικών ομάδων ας γίνει παράδειγμα σε όλη την πόλη να σπάσει τα στεγανά της σιωπής και να δώσει σε κάθε επιζώσα την δυνατότητα να ξεφύγει από την κακοποίηση και την βία», καταλήγει η ανακοίνωση." (https://ilioupolinews.gr/protasi-gia-prolipsi-emfylis-vias-maxomeni-ilioupoli/) άρα εμένα μου κολλάει μια χαρά.
Περίεργο πάντως που, ενώ κάνεις συνεχώς λόγο για το πόσο ασήμαντο είναι το ζήτημα, σε βλέπω να σχολιάζεις αποκλειστικά σε τέτοια άρθρα. Μια χαρά ευρεία θεματολογία έχει το TPP, πήγαινε να σχολιάσεις τίποτα σοβαρό (κατά τα δικά σου λεγόμενα) όπως πχ την οικονομία.
Κάνεις μεγιστο λάθος (και κάνουν και οι άλλοι) . Εδω πρέπει να χρησιμοποιηθεί αόριστος, καθώς η υποστήριξη λαμβάνει χώρα πάνω σε ένα τετελεσμένο γεγονός, καθώς, άν η κοπέλλα δεν είχε "επιζήσει" δεν θα ήταν "επιζούσα" (μετοχή ενεστώτα). Συνεπώς, αναφερόμενοι σε γεγονός παρελθόντος χρονου, μόνο αόριστο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε! Κατανοητό?
Ασε, που μόνο η δική σου αφέλεια, διαβάζει για "ασήμαντο" ζήτημα.
Ερμ, κλίνεται όπως τα συνηρημένα σε -αω. https://sites.google.com/site/arxaiag/grammatike/syneremena
Σε περίπτωση που το επεξεργαστεί, να ξέρετε πως αρχικά είχε γράψει πως το σωστό στον Ενεστώτα θα ήταν "επιζούσα". Στα άλλα έχω απαντήσει.