Η έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου του κορωνοϊού από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σίγουρο ότι αρχές Νοεμβρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου αναμένουμε τη μεγαλύτερη έξαρση.

Ωστόσο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο πίεσης στα νοσοκομεία, καθώς η έξαρση αναμένεται να είναι ανάλογη με αυτή που είχαμε το καλοκαίρι. «Δεν θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε τους 150 διασωληνωμένους», είπε.

Επανέλαβε τη σύσταση για εμβολιασμό με την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου, ενώ παραδέχτηκε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τους συνεχής εμβολιασμούς

Σημείωσε επίσης ότι δεν θεωρεί πιθανή μία νέα δόση εμβολίου για τη φετινή χρονιά μετά τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ θεωρεί εξαιρετικά απίθανο να βγει σύσταση για εμβολιασμό στους κάτω των 60 ετών.