Όπως τόνισε, «η πληροφορία που του μεταφέρθηκε από πρόσωπα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ΕΡΤ είναι ότι η διοίκηση δεν πλήρωσε ώστε να εξασφαλίσει την προβολή των αγώνων όλων των Ελλήνων αθλητών στο Τόκιο. Μάλιστα όπως του είπαν «μόλις την Κυριακή ελήφθη απόφαση να πληρωθεί από την ΕΡΤ το feed για τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών». Την ίδια ώρα επεσήμανε πως έγινε γνωστό από τη Διαύγεια ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπέγραψε κονδύλι 20.000 ευρώ για την προβολή του μέσω φωτογραφιών και βίντεο στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ολυμπιονίκης, μια φορά στα τέσσερα χρόνια περιμένουν οι αθλητές να φανούν και να τους δουν οι οικογένειές τους. «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά όσοι έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ότι υπάρχει κάμερα που καταγράφει την προσπάθειά μας και είναι ευθύνη της κάθε χώρας να εξασφαλίσει το feed με τη μετάδοση της εικόνας του αθλητή της» κατέληξε, ζητώντας απαντήσεις.

Η ΕΡΤ πάντως σχολίασε το γεγονός ως Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, λέγοντας πως θεώρησαν ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή. Μάλιστα μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter η ΕΡΤ απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη στους Ιάπωνες.

Την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση η εξαιρετική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέφρασε με ανακοίνωση της η ΕΟΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων.»

Μία ημέρα μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια, προέκυψε ανάλογο πρόβλημα με τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον αγώνα του στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων Η Ομοσπονδία πινγκ πονγκ ενημέρωσε ότι η αναμέτρηση του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο, Αχμέντ Σαλέχ, για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά δε θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ενημέρωση αναφέρει: «Δυστυχώς μόλις ενημερωθήκαμε από δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι τελικά δεν μεταδίδεται ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη! Μας τονίστηκε σαν εξήγηση ότι τελικά οι Ιάπωνες δεν έδωσαν το οκ στη δημόσια τηλεόραση για να μεταδώσει ματς από το τραπέζι 3! Ο αγώνας αρχίζει σε ελάχιστα λεπτά…». Ο Παναγιώτης Γκιώνης επιβλήθηκε 4-1 games του Αχμέντ Σαλέχ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ΕΟΕ επανέρχεται με αιχμηρή ανάρτηση.

Δεύτερη εξήγηση, μέσα σε δύο ημέρες, δίνει η  ΕΡΤ  για την μη μετάδοση του προκριματικού αγώνα του πρωταθλητή  Παναγιώτη Γκιώνη. Ο διευθυντής του Αθλητικού Τμημάτος, Γιώργος Λυκουρόπουλος, τονίζει πως παρότι ζητήθηκε από την ΕΡΤ στην εταιρία παραγωγής απερρίφθη το αίτημα τους ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.  Ο ίδιος απαντά στις αντιδράσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, λέγοντας πως, «η  εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους».