Εκτός της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα, βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ακριβώς εννιά μέρες μετά τη διακοπή της 65ημερης απεργίας πείνας και 10ήμερης απεργίας δίψας στην οποία είχε καταφεύγει για να ζητήσει να μεταφερθεί, όπως ορίζει ο νόμος, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κατάσταση της υγείας του τείνει βελτιούμενη και οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αποφάσισαν τη μεταφορά του και τη συνέχιση της νοσηλείας του σε απλό θάλαμο – κελί του 1ου ορόφου της Παθολογικής Κλινικής, έως ότου η υγεία του αποκατασταθεί κατά το δυνατόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των γιατρών επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρή Ζδούκου και Κατερίνας Ντουζέπη, η  κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει να είναι σοβαρή, αλλά η πορεία επανασίτισης είναι ομαλή και δεν έχουν εμφανιστεί επιπλοκές, προς το παρόν. Οπως ενημέρωσαν, οι απεργοί πείνας θεωρούνται «υψηλού κινδύνου ασθενείς για εμφάνιση συνδρόμου επανασίτισης», το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές και ανωμαλίες στον οργανισμό, αυτό καθ’ αυτό.

Ο ασθενής δεν μπορεί ακόμη να κινηθεί κανονικά και «λόγω της σημαντικού βαθμού απώλειας μυϊκής μάζας, η κινητοποίησή του είναι δυσχερής και χρειάζεται να υποβαστάζεται για να κάνει λίγα βήματα. Ο κίνδυνος εμφάνισης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι ορατός και λόγω του αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματός του».

Η αποκατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα προειδοποιούν ότι «θα είναι πολύμηνη και χρήζει το ίδιο προσεκτικής διαχείρισης και μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ώστε να αποφευχθούν μόνιμες και χρόνιες βλάβες».