«Θέση του υπουργού Υγείας και εισήγησή του, ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δε θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Αν η εισήγηση μου γίνει δεκτή, (στον γιατρό) θα απουσιάζει τυπικό προσόν, αν λείπει αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ» εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου (πρώτη και δεύτερη δόση). Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει» σημείωσε.

Για τη χαλάρωση των μέτρων, που ισχύει από σήμερα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Η νοσηρότητα της Omicron έχει άλλα χαρακτηριστικά από τη Δέλτα, υπάρχει κοινή αντίληψη πως ότι μέτρα και να πάρεις, είναι αρκετά δύσκολο να ανακόψεις την μετάδοση, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση των μέτρων. Τα μέτρα που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα, είναι αρκετά ήπια. Η πρόθεσή μας είναι να αποκλιμκώνονται συνεχώς τα μέτρα και να διατηρούνται τα απολύτως απαραίτητα.».