Τα συμπεράσματα του πορίσματος εκθέτουν για μία ακόμα φορά ανεπανόρθωτα την ΕΛ.ΑΣ, καθώς διαπιστώνεται η «ελληνική ιδιαιτερότητα που συνιστά η ατιμωρησία των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων», η απροθυμία και η μεροληψία των αστυνομικών ανακριτικών αρχών, ενώ διατυπώνονται και 9 προτάσεις.

Ολόκληρη η εκπομπή: https://youtu.be/1cbiic_r6xs

«Όλα τα περιστατικά που μελέτησαν αφορούσαν περίοδο πριν την σημερινή διακυβέρνηση, συγκεκριμένα των ετών 2017-2018» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το Πόρισμα που έδωσε επιτέλους στη δημοσιότητα ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σε μία ανακοίνωση που τουλάχιστον δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το «τι έμαθε» τελικά η αστυνομία και το υπουργείο εν γένει από τις επτά σελίδες του Πορίσματος, όλη η ευθύνη ρίχνεται στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που προβληματίζει και σχετικά με το τι ακριβώς ερεύνησε η Επιτροπή για την αστυνομική βία στην Ελλάδα. Το υπουργείο φτάνει μάλιστα στο σημείο να ενημερώσει ότι από τις 9 προτάσεις του Πορίσματος, οι 7 έχουν υλοποιηθεί πριν εκδοθεί το πόρισμα, με αποτέλεσμα τελικά να αναρωτιέται κάποιος για το ποια είναι η κατάσταση στην ΕΛΑΣ και τι δουλειά έκανε η «Επιτροπή Αλιβιζάτου».

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και ολοκληρωμένα στοιχεία σχετικά με το ότι έχουν υλοποιηθεί όλες οι προτάσεις.

Μάλιστα, το υπουργείο αναφέρει ότι οι υπόλοιπες προτάσεις υλοποιήθηκαν πριν από την έκδοση του Πορίσματος, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα αφενός γιατί το πόρισμα άργησε 6 μήνες, και αφετέρου: γιατί τότε η Επιτροπή τα αναφέρει στο Πόρισμα της;

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση κάνει αναφορά «στα δημοσιεύματα φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ εντύπων αλλά και από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για «κόλαφο κατά της αστυνομίας», για «επιβεβαίωση για απαράδεκτα κρούσματα αστυνομικής βίας».

Υποβάθμιση του πορίσματος για την αστυνομική βία και αποποίηση ευθυνών από τον Χρυσοχοΐδη