Την παραίτηση της με αιχμές για πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε σε ανάρτηση της η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη, η οποία προ τριών εβδομάδων υπέγραφε το ρεπορτάζ για πλασματικά στοιχεία του ΕΟΔΥ στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ οι αιχμές φαίνεται ότι απλώνονται και στο εσωτερικό της εφημερίδας.

Στη σωρό της κυβερνητικής ανευθυνότητας και ο ΕΟΔΥ: Αποκαλύψεις για πλασματικά στοιχεία στους επιστήμονες

Με ανάρτηση της στο facebook η Δήμητρα Κρουστάλλη λέει τι ακριβώς συνέβη κάνοντας αναφορές για πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Επειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

«Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη – Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Όμως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση».

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την δεύτερη παραίτηση δημοσιογράφου στον ΔΟΛ καθώς προ ολίγων ημερών την παραίτηση της από την εφημερίδα «Τα Νέα» υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα μετά τη λογοκρισία του άρθρου της «Το σπίτι του Τσίπρα» από τη διεύθυνση.

Επιστολή παραίτησης της Έλενας Ακρίτα μετά τη λογοκρισία του άρθρου της από «Τα Νέα»