Αναδημοσίευση από Jacobin Greece

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα πριν από μερικές εβδομάδες, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ στην Ελλάδα, τη διαμόρφωση των συσχετισμών και τις δυνατότητες των κοινωνικών κινημάτων να απαντήσουν σε αυτό το εχθρικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Επίσης αναλύθηκαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αναδιαμορφώσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και στη συνέχεια οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησαν από τον έλεγχο του ΑΜΕ-ΜΠΕ και επεκτάθηκαν και σε άλλες πλευρές.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το βασικό θέμα της επιβίωσης των εναλλακτικών εγχειρημάτων και των ανθρώπων τους μέσα από οικονομικά μοντέλα λειτουργίας που δε θα δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης από τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Από αυτή τη σκοπιά αναλύθηκε το πετυχημένο μοντέλο του The Press Project και διεξήχθη συζήτηση σχετικά με τη διεθνή εμπειρία παρόμοιων προσπαθειών και τη δυνατότητα να εφαρμοστούν οι πετυχημένες τακτικές στην Ελλάδα.

Φυσικά, από τη συγκεκριμένη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείπει μία προσέγγιση για τα Social Media και τις (α)δυνατότητες να συμβάλλουν στην προσπάθεια των κοινωνικών κινημάτων να παρακάμψει το τείχος σιωπής που επιβάλλεται από τα μεγάλα συμφέροντα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ: