Αναλυτικά η ανακοίνωση της Léa Courtois Dakpa, πείνας για την Παλαιστίνη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα σχετικά με τη συνέχιση της φυλάκισής της:

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είμαι το μόνο άτομο από την υπόθεση των 9 διεθνών Ευρωπαίων κρατούμενων που έχει απομείνει στην Αμυγδαλέζα. Αυτή η απόφαση του ελληνικού κράτους είναι τόσο φυλετικά όσο και πολιτικά φορτισμένη. Είμαι το τελευταίο εναπομείναν άτομο αφοσιωμένο στον αγώνα, αυτό που στέκεται ακόμα σταθερό στο δρόμο της αντίστασης.

Όταν μια αυτοκρατορία αισθάνεται ότι καταρρέει, επιτίθεται ως ένα ύστατο ένστικτο επιβίωσης. Γινόμαστε μάρτυρες του γεγονότος αυτού στη Γάζα σήμερα, όπου οι σιωνιστές διαισθανόμενοι την επικείμενη ήττα τους, εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον αμάχων, βομβαρδίζοντας τις σκηνές τους. Όμως παρά τους οκτώ μήνες γενοκτονίας, η αντίσταση παραμένει ισχυρή, εξακολουθεί να είναι ικανή να πάρει ομήρους στρατιώτες και να εκτοξεύσει πυραύλους στο Τελ Αβίβ.

Ομοίως, η απόφαση του ελληνικού κράτους, να απελευθερώσει τους υπόλοιπους 8 εκτός από εμένα, είναι μια απόδειξη της αδυναμίας του. Ευχαριστώ γι’ αυτό, καθώς έτσι αποκαλύπτεται η αδυναμία τους να προβούν σε αντίποινα εναντίον ενός ατόμου που είναι αποφασισμένο στις πολιτικές του πεποιθήσεις και στις τακτικές αντίστασης.

Συνεχίζω την απεργία πείνας και δεν θα σπάσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!
ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ!

Léa Courtois Dakpa, 27/5/2024, Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας»