Έπειτα από τις απολογίες τους για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της απείθειας αλλά και και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τα δύο αδέρφια που ευθύνονται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό την προηγούμενη εβδομάδα, αφέθηκαν ελεύθερα.

Οι δύο έφηβοι, οι οποίοι καταγράφηκαν στις κάμερες ασφαλείας του μετρό αλλά και σε βίντεο επιβατών να ξυλοκοπούν άγρια τον 54χρονο υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για την πράξη τους. Ωστόσο υποστήριξαν ότι αρχικά βρίσκονταν σε άμυνα και στη συνέχεια επιτέθηκαν, ενώ ισχυρίστηκαν ακόμη πως η επίθεσή τους ήταν αποτέλεσμα της πρόσκλησης εκ μέρους του σταθμάρχη. Ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι θα το κάνουν και μπροστά στο θύμα.

Σε σχέση με τους περιοριστικούς όρους, τους επιβλήθηκε η υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους 3 φορές το μήνα, καθώς και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ αλλά και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής για όσο διάστημα εκείνος κρίνει.

Ο συνήγορός τους Κώστας Δημόπουλος, δήλωσε πως «ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για τη πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».

Παράλληλα ο αστυνομικός, ο οποίος απολογήθηκε για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, αφού βοήθησε τους δύο νεαρούς να αποφύγουν τη σύλληψη και τους συμβούλεψε τί να πουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ έχει τεθεί και σε διαθεσιμότητα.