Υπενθυμίζεται πως οι εκατοντάδες προσαχθέντες κρατήθηκαν για πάνω από 10 ώρες χωρίς δικηγόρο στο κτίριο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο όπου όπου διεξαγόταν ο αγώνας – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το βόλεϊ. Όπως κατήγγειλε δικηγόρος προσαχθέντων, πρόκειται για απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια. Μάλιστα ο δικηγόρος Γιάννης Σερπάνος ανέφερε ότι έχουν ζητήσει την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έχει δώσει παραγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και να διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας βρίσκεται ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μετά από σοβαρό χτύπημα στον μηρό από φωτοβολίδα, αφού το δεύτερο χειρουργείο που ήταν να υποβληθεί νωρίτερα, τελικά αναβλήθηκε καθώς η κατάσταση του κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων κάλεσε με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».