Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας, κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και οπλοκατοχή (κρατούσαν κοντάρια).

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέσα στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μέλη φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Μέσα στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και έξω από το γραφείο της Πρυτανείας, στον 7ο όροφο, βρίσκονται αυτήν την ώρα δεκάδες φοιτητές. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της κεντρικής βιβλιοθήκης, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κτίριο διοίκησης, μπήκαν στο εσωτερικό του και ανέβηκαν μέχρι τον 7ο όροφο, όπου και παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα, βρίσκοντας κλειστή την κεντρική είσοδο του ορόφου.

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr φοιτητές ζητούν να μιλήσουν με τον πρύτανη όπως λένε για να διαμαρτυρηθούν νια την αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ, ζητώντας ταυτόχρονα από τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους άλλους εργαζόμενους στο ίδρυμα, να σταθούν στο πλευρό τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε χθες σε αρκετές προσαγωγές, αφού έπνιξαν σε χημικά το ΑΠΘ κατά την προγραμματισμένη πορεία φοιτητών, που διαμαρτύρονται τις τελευταίες μέρες για τον νέο νόμο-πλαίσιο, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, και εδώ κι εβδομάδες εναντιώνονται στην παρουσία των αστυνομικών με το πρόσχημα κατασκευής βιβλιοθήκης.

Μάλιστα, καθηγητές διέκοψαν τα μαθήματα και βγήκαν από τα αμφιθέατρα καλώντας τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν. Ακόμα και η Ένωση Αστυνoμικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζήτησε να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ ως «μια πράξη βαθιάς υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία» τονίζοντας ότι «είναι απορίας άξιο τι άλλο πρέπει να συμβεί για να γίνει αντιληπτό ότι η Αστυνομία δεν είναι η λύση για όλα τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα.