Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, ο Παντσερί αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους από τη βελγική δικαιοσύνη, καθώς δεν μπορεί να φύγει από το Βέλγιο ούτε να έχει σχέσεις με τους άλλους υπόπτους.

Σύμφωνα να με την είδηση που επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των Βρυξελλών, η συμβουλευτική επιτροπή του δικαστηρίου των Βρυξελλών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι δικηγόροι του Παντσερί, χωρίς αντιρρήσεις από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. «Η βελγική δικαιοσύνη», δηλώνει ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Έρικ Βαν Ντούις, «δεν θεωρεί πλέον αναγκαία την κράτηση» του πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος ωστόσο παραμένει «υπό έρευνα μέχρι το κλείσιμο των προκαταρκτικών ερευνών».

Ο πρώην ευρωβουλευτής επρόκειτο να εκτίσει την ποινή του μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Στις 17 Ιανουαρίου είχε κάνει συμφωνία με τη βελγική δικαιοσύνη για μειωμένη ποινή ενός έτους με αντάλλαγμα την ομολογία του. «Στο βελγικό σωφρονιστικό σύστημα, η πρόωρη αποφυλάκιση μετά από καταδίκη αποτελεί συχνή πρακτική, η οποία καθίσταται δυνατή, για παράδειγμα, λόγω καλής συμπεριφοράς», τόνισε ακόμη ο Βαν Ντούις, επισημαίνοντας ότι «η έρευνα συνεχίζεται».