Ο έλεγχος των πέντε τηλεφώνων εκκρεμεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την υπόθεση βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη, που αποτελεί την τρίτη δικογραφία που ακολούθησε τη δολοφονία της. Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, τα κινητά κατασχέθηκαν στο σπίτι ενός 19χρονου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος, μαζί με δύο φίλους του, έναν 22χρονο και έναν 23χρονο για τον βιασμό της άτυχης φοιτήτριας το 2017, ενώ η δικογραφία παραμένει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου χωρίς να έχει ακόμη διαπιστωθεί, εάν υπάρχει έστω και διεγραμμένη, η παράνομη βιντεοσκόπηση της.

Σημειώνεται πως η μητέρα της Ελένης, κ. Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι φίλες της Ελένης την είχαν ενημερώσει για τον βιασμό και την παράνομη μαγνητοσκόπηση της φοιτήτριας από τρεις άνδρες το Νοέμβριο του 2017. Μάλιστα, όπως σημειώνει η Δημοκρατική, μία 24χρονη φίλη του θύματος την ενημέρωσε πρώτη ότι η Ελένη είχε πέσει θύμα βιασμού το Νοέμβριο του 2017 δίνοντας της τα ονόματα των δύο θυτών, ενώ την είχε ενημερώσει και για το εκβιασμό της Ελένης και τη συνομιλία της με τη μητέρα ενός εκ των τριών.

Η 24χρονη ως μάρτυρας είχε αναφερθεί στο περιστατικό σημειώνοντας πως η Ελένη φοβόταν τρία άτομα χωρίς να έχει προβεί σε μήνυση, καθώς φοβόταν ότι θα της κάνουν κακό.  Ανάλογες ήταν και οι καταθέσεις ακόμη δύο φίλων της.

Υπενθυμίζεται πως η Ελένη βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άντρες στο νησί της Ρόδου το Νοέμβριο του 2018, ένα χρόνο αργότερα από την εν λόγω υπόθεση. Ο Μανώλης Κούκουρας και ο Αλέξανδρος Λουτσάι τον προηγούμενο Μάιο κρίθηκαν ομώφωνα ένοχοι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ τους επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή και για τα δύο αδικήματα απορρίπτοντας όλα τα ελαφρυντικά.

Ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη