Στην ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνεται ότι στη χθεσινή γενική συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.
Όπως αναφέρεται, «το ΔΣ του Συλλόγου στη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε τα θέματα που προκύπτουν, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση που δεν είχε όμως απαρτία συνέλευσης, καθώς επίσης και το μέγα θέμα που δημιουργείται από παράπονα συναδέλφων σχετικά με τη συμπεριφορά της 'απεργιακής επιτροπής' αποφάσισε:
α. Να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι το προεδρείο του Συλλόγου δεν μετέχει σε κάποια 'απεργιακή επιτροπή', ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ' αυτή.
β. Καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».
Η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων από την άλλη πλευρά, είχε καταθέσει χθες πρόταση μομφής κατά του προεδρείου, επί της οποίας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία με κάλπη σήμερα. Ωστόσο, κατά κάποιες εκτιμήσεις, η συμμετοχή στη διαδικασία ήταν αναιμική και δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Η Σύγκλητος έχει ορίσει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, σαν την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων και έχει απευθύνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν σε αυτό.
Η ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής του ΕΚΠΑ
Η παράταξη ΑΣΚΠΑ συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση. Η πρόεδρος του Συλλόγου παρενέβη στη διαδικασία, ενώ την πρόταση της παράταξης παρουσίασε ο αντιπρόεδρος.
Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα, αποχώρησαν με τις πενιχρές δυνάμεις που τους έχουν απομείνει λόγω της πλήρους ευθυγράμμισής τους με την πολιτική των διαθεσι-μοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες
διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων.
Βγαίνοντας από το κτίριο, παράγοντές της ΑΣΚΠΑ έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ ότι δεν αναγνωρίζουν τη Γενική Συνέλευση που συνέχιζε να διεξάγεται, ως μη έχουσα απαρτία. Είναι απο-ρίας άξιο γιατί αυτό δεν το έθεσαν στη Γενική Συνέλευση.
Είναι πράγματι πρωτότυπη τακτική να θέτει παράταξη με 5 στις 9 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο ζήτημα απαρτίας στα ΜΜΕ και όχι στη Γενική Συνέλευση.
Αυτό κάτι λέει για τις πραγματικές δυνάμεις της.
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία με κάλπη για την πρόταση μομφής εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά.
Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου.
Μετά από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, η ΑΣΚΠΑ, που απείχε από τη διαδικασία, ως ΔΣ αυτή τη φορά, έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση επικαλούμενη συνεδρίαση του ΔΣ που δεν έγινε.
Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της απεργίας, που οι 5 εκπρόσωποι της ΑΣΚΠΑ α-ποφασίζουν να συνεδριάσουν μόνοι τους.
Αυτή τη φορά όμως προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: δηλώνουν ότι η απεργία έληξε με δική τους απόφαση. Άξιος ο μισθός τους. Ανάξια η συνδικαλιστική συμπεριφορά τους.
Επί 14 εβδομάδες, οι απεργίες αποφασίζονται από Γενικές Συνελεύσεις. Και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης θα λήξουν.
Όχι με απόφαση μιας παράταξης που γαντζώνεται από τις καρέκλες ενός ΔΣ που έχει καθαιρεθεί για να μην απολέσει την εξουσία και τα προνόμιά της.
Οι αντικαταστατικές ενέργειες της ΑΣΚΠΑ οδήγησαν στην καθαίρεση του ΔΣ. Ας το πάρει απόφαση.
Στην αυριανή Γενική Συνέλευσή μας θα αποφασίσουμε για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.