Η έκδοση δικαστικών αποφάσεων που είναι αντίθετες με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και που προκαλούν ερωτηματικά στην κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και ενεργούν οι δικαστές, είναι πλέον καθημερινότητα: μετά την ποινή "χάδι" 12 μηνών στον Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, τους 26 μήνες στο "κεφάλι" στον Κώστα Βαξεβάνη για δημοσίευμα σχετικό με τον Βγενόπουλο, σειρά πήρε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος από το περιοδικό Unfollow που καλείται πρωτοδίκως να καταβάλλει 15.000 ευρώ στον Δημήτρη Μελισσανίδη για το θέμα που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό σχετικά με τις υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου του τελευταίου

(το παραπάνω ηχητικό είναι απόσπασμα από το tpp.Radio και την εκπομπή ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ των Κώστα Εφήμερου και Γεράσιμου Λιβιτσάνου)

του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Αντιγράφουμε από την πρόσφατα εκδοθείσα υπ' αριθμόν 555/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών το αν θα γελάσουν ή θα κλάψουν (από τα γέλια):

“Περαιτέρω αποδείχθηκε ότι των ανωτέρω ψευδών ισχυρισμών έλαβε γνώση μεγάλος αριθμός αναγνωστών του μηνιαίου περιοδικού UNFOLLOW, στους οποίους δημιουργήθηκε αυτομάτως και συνειρμικώς η εντύπωση ότι ο ενάγων (σ.σ. Δ. Μελισσανίδης) σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων και ότι είναι διαπλεκόμενος, και ως εκ τούτου υπέστη βλάβη η τιμή και η υπόληψη του ενάγοντος ως ατόμου και επιχειρηματία”.

Αφού, λοιπόν, μας κάνουν πλάκα οι δικαστές, θα το γυρίσουμε και εμείς στην πλάκα: αν πατήσεις στο google Μελισσανίδης & λαθρεμπόριο καυσίμων, θα σου βγάλει 561 αποτελέσματα με δημοσιεύματα από το Βήμα μέχρι και τον Ριζοσπάστη, από το 1996 έως σήμερα, που αναφέρονται σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, διώξεις και καταδίκες του Δ. Μελισσανίδη… Τον Χαραλαμπόπουλο, κ.κ. δικαστές, περίμενε η ελληνική κοινωνία για να της δημιουργηθούν… “συνειρμοί” για τον Μελισσανίδη?

Ο Μελισσανίδης ζητούσε από τον Χαραλαμπόπουλο, ως υπεύθυνου έκδοσης του Unfollow και συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος, 500.000 ευρώ για την ικανοποίηση της ηθικής του βλάβης, τα οποία θα διέθετε για φιλανθρωπικό σκοπό και ειδικότερα για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων επαναπατρισθέντων συνταξιούχων Ποντίων…

Το τεύχος με το εν λόγω δημοσίευμα είχε κυκλοφορήσει στις 31/3/2013 με τίτλο στο εξώφυλλο “ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ. Θα σπάσει ο κύκλος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση”. Στους ισχυρισμούς της πλευράς Μελισσανίδη, μεταξύ άλλων, παρέμενε πάγια η θέση ότι εκείνος δεν μετέχει στο δ.σ., ούτε είναι μέτοχος της Aegean Oil… (σ.σ. προφανώς όπως δεν είναι ούτε στον ΟΠΑΠ, ούτε στην ΑΕΚ).

Στην αγωγή του Μελισσανίδη γινόταν και αναφορά στο ότι “στις 2/2/2013 ο εναγόμενος (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος) δημοσίευσε στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού, άρθρο με τίτλο “Απειλές εναντίον του Unfollow από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη”, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο ενάγων ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του”.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ενώ το τηλεφώνημα έγινε από τα γραφεία της Aegean, κανείς εισαγγελέας δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει αν η σοβαρότατη καταγγελία του Χαραλαμπόπουλου είναι βάσιμη. Αντίθετα, τότε ο Μελισσανίδη είχε αποστείλει εξώδικο το οποίο ως πληρεξούσιος δικηγόρος υπέγραφε ο σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Οι περιπτώσεις των Παπακωνσταντίνου, Βαξεβάνη, Χαραλαμπόπουλου δεν είναι οι μόνες που δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη Δικαιοσύνη. Η χειρότερη όλων, αν και ευτυχώς επανορθώθηκε με το προχθεσινό βούλευμα, ήταν η προ ενός μηνός προφυλάκιση της μητέρας των δύο νεαρών μελών των ΣΠΦ. Μάνα για υπόθαλψη εγκληματία δεν (προ)φυλακίζεις.-

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που στο μεταξύ τα μέλη της κερδίζουν τη μία πίσω από την άλλη τις υποθέσεις για την καταβολή αναδρομικών, οφείλει να εξετάσει για ποιό λόγο υπάρχουν όλα αυτά τα “φάλτσα” στις αποφάσεις των δικαστηρίων και να μην γκρινιάζει μόνο επειδή πέρυσι που αποφασίστηκε να πάρει κάθε δικαστής αναδρομικά 5.500 ευρώ αυτά θα δίνονταν σε δόσεις και όχι εφάπαξ.