Συγκεκριμένα, η Greenpeace UK έφτιαξε το RUTankerTracker, έναν αυτοματοποιημένο λογαριασμό στο Τwitter που χαρτογραφεί τις μεταφορές πετρελαίου και αερίου από τη Ρωσία σε όλον τον κόσμο.

«Μέσα από το αυτόματο σύστημα αυτό, εντοπίστηκαν και αρκετά τάνκερ που ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές τα οποία φαίνεται ότι μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 40% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσίας προέρχεται από το πετρέλαιο και το αέριο, τα οποία αποτελούν το 60% των εξαγωγών της χώρας. Είναι ξεκάθαρο! Οι εισαγωγές ορυκτών καυσίμων χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα λόμπι, οι “ολιγάρχες” και οι εταιρείες διαιωνίζουν την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα για το κέρδος τους, εντείνοντας την κλιματική κρίση και τις συγκρούσεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει!» επισημαίνει η ελληνική Greenpeace.

Το τάνκερ NISSOS ANTIMILOS που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στην οικογένεια Αλαφούζου.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του documentonews.gr, πρόκειται για πάνω από δέκα εφοπλιστές μεταξύ των οποίων οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μαρτίνος, Τσάκος, Κολλάκης, Καρυδόπουλος, Οικονόμου, Ιγγλέσης, Λαιμός, Αγγελική Φράγκου.