
«Όταν ήμουν πρέσβης, εδώ στην Αθήνα, φρόντισα να αυξηθεί το ποσοστό παρουσίας των ελληνικών εταιρειών στη χώρα μου, έχοντας υπόψη και το έργο που είχε αναλάβει η εταιρεία Μυτιληναίος στον τομέα του ηλεκτρισμού. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η σύσφιξη της οικονομικής εταιρικής σχέσης…», ανέφερε ο Λίβυος επίσημος, μιλώντας κατόπιν και για «επενδύσεις στον τομέα της υγείας και του πολιτισμού».
Επανεκκίνηση των συνομιλιών Ελλάδας – Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ανακοινώθηκε ότι συμφώνησαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μωχάμεντ αλ Μένφι, διπλωμάτης καριέρας και απελαθείς από την Ελλάδα το 2019, ως persona non grata, μετά την υπογραφή του μνημονίου Λιβύης- Τουρκίας. Η ανακοίνωση, που δεν είναι δεσμευτική με οποιοδήποτε τρόπο, γίνεται μόλις μια μέρα μετά την επαναβεβαίωση του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, στην Άγκυρα, χθες, αν και με πιο χαμηλών τόνων την Λιβυκή πλευρά.
Ο κος αλ-Μένφι μαζί με τον, ως χθες σε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ αλ- Ντμπεϊμπά, έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσουν ειρηνικά τη χώρα τους σε εκλογές, προγραμματισμένες για το Δεκέμβριο του 2021.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε στον Λίβυο διπλωμάτη τις θέσεις των ΗΠΑ- ΕΕ, για την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, και συζήτησε μαζί του την προοπτική διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων.
Ο κος αλ- Μένφι χαρακτήρισε την Ελλάδα «πύλη της χώρας του προς την ΕΕ», χωρίς ωστόσο οι δηλώσεις του να έχουν οποιονδήποτε συγκεκριμένο ή δεσμευτικό χαρακτήρα, πλην του οικονομικού. «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η σύσφιξη της οικονομικής εταιρικής σχέσης και, όπως είπε ο εξοχότατος κ. Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Λιβύη, οφείλουμε -και πρέπει- να επισπεύσουμε αυτή τη σύσφιξη της οικονομικής συνεργασίας και να συγκροτήσουμε κοινές αντιπροσωπείες και αποστολές μεταξύ μας» είπε. «Όταν ήμουν πρέσβης, εδώ στην Αθήνα, φρόντισα να αυξηθεί το ποσοστό παρουσίας των ελληνικών εταιρειών στη χώρα μου, έχοντας υπόψη και το έργο που είχε αναλάβει η εταιρεία Μυτιληναίος στον τομέα του ηλεκτρισμού. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η σύσφιξη της οικονομικής εταιρικής σχέσης…», ανέφερε ο Λίβυος επίσημος, μιλώντας κατόπιν και για «επενδύσεις στον τομέα της υγείας και του πολιτισμού».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, στην, Τουρκία υπεγράφη σειρά συγκεκριμένων συμφωνιών για την ανοικοδόμηση της Λιβύης, που βγαίνει από έναν άγριο δεκαετή εμφύλιο, και πολλές από αυτές τις συμφωνίες είναι ανταγωνιστικές συμφερόντων ελληνικών εταιριών, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνταν στη Βόρειο Αφρική και έχουν τη σχετική τεχνογνωσία.
Στο καυτό θέμα, όμως, των ΑΟΖ, οι δηλώσεις του Λίβυου προέδρου ήταν έμμεσες και ιδιαιτέρως διπλωματικές: «Και αν κάποια στιγμή αυτές οι σχέσεις [μεταξύ των δύο κρατών] πέρασαν από κάποιες δύσκολες στιγμές, αυτό μπορεί να επιλυθεί μέσα από ένα διάλογο και προσωπικά πιστεύω ότι τα κοινά σημεία που μας ενώνουν θα μας βοηθήσουν ούτως ώστε να ανταπεξέλθουμε οποιεσδήποτε δυσκολίες», είπε. Ακόμη, ανέφερε ότι «είμαστε νέα κυβέρνηση, νέο προεδρικό συμβούλιο πού φροντίζουμε στην εξασφάλιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας [της Λιβύης]….».
Την ίδια ώρα, η Τουρκία προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο, όπως αποκαλύπτουν σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Ερντογάν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τούρκος υπουργός ανακοίνωσε και επίσημα ότι συζητεί, από το προηγούμενο Σάββατο, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρυ, με τον οποίο θα συναντηθεί «σύντομα». Την προετοιμασία της συνάντησης έχουν αναλάβει οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών, αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη συνάντηση τους.
Οι σχέσεις Αιγύπτου – Τουρκίας βρίσκονται στο ναδίρ μετά την εμπλοκή της Τουρκίας στον εμφύλιο της Λιβύης, και σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, το Καιρό έχει θέσει ως βασικό όρο, για την επανέναρξη όποιων επαφών, την αποχώρηση των μισθοφόρων της Τουρκίας από τη Λιβύη και τη Συρία.
«Λένε το παραμύθι τους ότι η γη μας είναι ιδιωτική, όμως οι ιδιοκτήτες είναι που κλέβουν από μας τη γη μας». Διαβάζεις τα λόγια της και σου ζεσταίνουν την καρδιά:)
Μετά από 20 χρόνια ενοίκια όντως έχεις αποπληρώσει την αξία της ιδιοκτησίας.
Σωστοί! Να καταλάβουν και τα άδεια, διότι είναι ήδη χτισμένα! Μπράβο τους.
μπραβο τους...
Αυτοί οι λαοί Λαμπρινή μου αν και διαχρονικά βασανισμένοι από τους γνωστούς άγνωστους οικονομικούς δολοφόνους έχουν ΤΣΑΓΑΝΟ! Φαντάζεσαι ποτέ τον Ελληναρά,να κάνει κάτι αντίστοιχο? Μην ξεκαρδιστείς στα γέλια! Το έγραψα για τζερτζελέ! Δεν αφήνει εύκολα τον Φρέντο Καπουτσίνο,και την ψήφο στους ξεπουλημένους!!! Να είσαστε όλοι καλά!
Η μέθοδος αυτή ήταν δημοφιλής και στη Σοβιετική Ένωση: αν δεν ήθελες να περιμένεις μερικά χρόνια για κρατικό διαμέρισμα, μπορούσες να χτίσεις δικό σου. Συνήθως συνάδελφοι μιας επιχείρησης ή ενός πανεπιστημίου ή ερευνητικού κέντρου, έπαιρναν άδεια μετ' αποδοχών, έβαζαν προσωπική εργασία στο χτίσιμο της πολυκατοικίας και αποκτούσαν την ιδιοκτησία των διαμερισμάτων της.
(Φυσικά, τότε υπήρχε και η εναλλακτική του οικοδομικού συνεταιρισμού, όπου απλά πλήρωνες προκαταβολή στον συνεταιρισμό που έχτιζε την πολυκατοικία και τα υπόλοιπα με δόσεις...)
23 χρονια στην εξουσια και ο λαος ακομα αντιστεκεται στο κεφαλαιο... "στην καρδια του κτηνους, μεσα στα μουτρα τους" Και ο Μαδουρο τι κανει; 2,500,000 βαρελια τη μερα παραγωγη πετρελαιο και φταινε η κυρωσεις! Το Στειτ Ντιπαρτμεντ οταν λεει πως ο Λοπεζ απελυε τη γυναικα του διοτι διαφωνουσε μαζι του εινει εγκυρη πηγη. Οταν λεει ομως πως συσσωμο το καθεστως βγαζει λεφτα απο το να εξαγει κοκα στην Αμερικη και στην Ευρωπη και οτι ειναι βουτηγμενο στη διαφθορα, ειναι απο κακία. Μ Για Ιρανικό Πούλιτζερ πάμε! Μπράβο!
Το πετρέλαιο είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατον να πουληθεί, λόγω των κυρώσεων, καθώς καμία ναυτιλιακή εταιρεία δεν δέχεται να το μεταφέρει, για να μην μπει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ.
Διαφθορά υπάρχει στη χώρα, αυτό είναι σίγουρο (και ομολογημένο απ' την ηγεσία), αλλά τα περί κόκας είναι γελοιότητες - τη στιγμή που η διπλανή Κολομβία παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός και διακινητής κοκαΐνης, με τις πλάτες των ΗΠΑ!
Όχι μόνο ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και καμία τράπεζα δεν μπορεί να κάνει συναλλαγές. Τα πετρέλαια αγοράζονται και πουλιούνται σε δολάρια και συνεπώς οι ΗΠΑ ελέγχουν τις αγοραπωλησίες. Οι ΗΠΑ έχουν «παγώσει» λογαριασμούς δισεκατομμυρίων της Βενεζουέλας, η δε Αγγλία αρνήθηκε να επιστρέψει το χρυσό που είχε η Βενεζουέλα στην κεντρική τράπεζα της Αγγλίας. Εδω μιλάμε πια για ληστείες σε κρατικά επίπεδα..
Το ίδιο συνέβη και με το Ιράν… Δεν σταμάτησε να παράγει πετρέλαιο το Ιράν από τις κυρώσεις. Αγόραζε η Ινδία και η Κίνα μέσω «μαυρισμένων» τραπεζών και εταιριών. Δεν σταμάτησε η παραγωγή όπως έχει συμβεί στη Βενεζουέλα.
Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει δύο πρόσθετα προβλήματα: τα διυλιστήριά της είναι απαρχαιωμένα (πρόσφατα τα επισκέφτηκε κλιμάκιο κινέζων ειδικών, για να εξετάσει την επισκευή και εκσυχρονισμό τους και αποχώρησε απογοητευμένο) και το ίδιο της το πετρέλαιο είναι "βαρύ", ποικιλίας που δεν έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση και απαιτεί πρόσθετη επεξεργασία μέχρι να γίνει διαθέσιμο - και τα χημικά για την επεξεργασία του υπόκεινται επίσης στο αμερικάνικο εμπάργκο, μόνο το Ιράν τους τα προμηθεύει ακόμα, όποτε μπορεί.
Κι αν συμβεί το ίδιο και με την Ελλάδα, να δεις που θα πάει η Ελλάδα. Το κάθε κράτος με την οικονομία του έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Από όσο θυμάμαι (υπήρξε ένα κατατοπιστικό άρθρο στο info-war.gr), η Βενεζουέλα έχει τα δικά της προβλήματα, όπως πχ. η σύνδεση του νομίσματός της με το δολάριο (δεν ξέρω αν το έχει ακόμα), και πάσχει δεκαετίες τώρα από αυτό που ονομάστηκε ολλανδική ασθένεια: Εξαγωγές ενός αγαθού και με τα έσοδα να γίνονται εισαγωγές των υπόλοιπων αγαθών καθώς και κοινωνικές παροχές. Αυτονόητο πια ότι όταν τα έσοδα μειωθούν ή από το εμπάργκο ή από την πτώση της τιμής του εξαγόμενου αγαθού, τότε η οικονομία χαροπαλεύει.
Το πρόβλημα αυτό είναι αιώνιο στην Βενεζουέλα, η εξάρτηση από τις τιμές του πετρελαίου. Υπήρχε πριν γεννηθεί ο Τσάβεζ ολότελα.. Ο ίδιος ο Τσάβεζ προσπάθησε να το αλλάξει, αλλά λίγο βολεύτηκε, λίγο έκανε λάθος κινήσεις με τις απεργίες της PDVSA και απέλυσε ..τηλεοπτικώς (όντως συνέβη!) όλο το εξειδικευμένο προσωπικό (ακόμα ανάβουν κεριά στην μνήμη του οι γείτονες χώρες που τους περιμάζεψαν), έφτασαν και οι κυρώσεις του Τραμπ επι Μαδούρο και πλέον είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρεμα.
και μόνο ο ένας στους 4 αγοραστές (που υπό κανονικές συνθήκες θα αγόραζαν το πετρέλαιο) να μην το αγοράζουν, η τιμή πάει στα τάρταρα
Η Κίνα αγοράζει από το Ιράν με έκπτωση 3-5 δολάρια το βαρέλι. Δεν το λες στα τάρταρα
H κινα το κάνει αυτό στα πλαίσια άσκησης πολιτικής και στρατηγικής επιρροής. Αν ήθελε να τους το αγοράσει με όρους ελεύθερης αγοράς (προσφορά - ζητηση), σίγουρα θα το έπαιρνε πολύ φτηνότερο
Πες μου ποια χώρα αγοράζει πιο φτηνά το πετρέλαιο λοιπόν…
Δεν ξέρω ρε. Τη λογική μου βάζω μπροστά. Αν είμαι ο μόνος στον κόσμο που θέλω το προϊόν σου ή είμαι εγω και άλλοι 2 αντί για 250 χώρες του πλανήτη, δεν θα μου κάνεις έκπτωση 3-5 δολάρια στα 70 που είναι το βαρέλι, θα μου κάνεις εκπτωση 50% και θα μου πεις και ευχαριστώ
Οκ, ψαξ’το τότε και βάλε ξανά μπροστά. Μπορεί να θέλει άλλη μανιβέλα
Οι κυρώσεις που έπληξαν την παραγωγή μπήκαν τον Αύγουστο του 2017 (εξαιτίας του πραξικοπήματος που έκανε ο Μαδούρο τον Μάρτιο και ..ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο με την "δικαστική" ακύρωση του πραγματικά εκλεγμένου κοινοβουλίου- η θητεία του οποίου έληξε τον περασμένο Δεκέμβρη- και την αντικατάσταση του με φίλους,συγγενείς, οπαδούς και κομματάρχες δήθεν με σκοπό να κάνουν Συντακτική Εθνοσυνέλευση και να γράψουν ένα νέο Σύνταγμα -πράγμα που φυσικά ουδέποτε ολοκλήρωσαν- προτού μεταπηδήσουν (δεκέμβρης του 2020) στις ίδιες θέσεις με αυτές που πραξικοπηματικά είχαν καταλάβει, αλλά ως επίσημο Κοινοβούλιο πλέον) Οι κυρώσεις τότε απομόνωσαν τις εγκαταστάσεις της CITGO (παράρτημα της PDVSA στο Τεξας) και την πρόσβαση στα εκεί διυλιστήρια και το εκεί παραχθέν revenue, και αναγκάζουν την συρρίκνωση του κέρδους των πωλήσεων. Φυσικά είναι δικαίωμα της κάθε χώρας το τι επιχειρήσεις και συναλλαγές θα επιτρέπει στο έδαφός της, αλλά μακροπρόθεσμα αν δει κανείς το πόσο έχει κοστίσει αυτή και μόνο η κίνηση στην Βενεζουέλα, το εγκληματικές δίπλα στο κυρώσεις μπαίνει χωρίς εισαγωγικά. Αν είχε χιούμορ ο Τραμπ θα εθνικοποιούσε τις εγκαταστάσεις στο Τέξας με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και θα έπαιρνε(?) και μπράβο για την σοσιαλιστική στροφή.
Κάνεις λάθος, μια χαρά πωλείται το πετρέλαιο https://www.reuters.com/article/us-venezuela-oil-exports-idUSKCN2AT3HC Το αργό φεύγει για Κίνα και Ιραν άνετα. Αλλά με μικρότερη κερδοφορία. Το πρόβλημα είναι εκτός από την παραγωγή που έχει μειωθεί ήδη από τα λάθη του Τσάβεζ (που εξανάγκασε ουσιαστικά όλο το έμπειρο εργατικό δυναμικό να μεταναστεύσει σε Κολομβία, και γειτονικές χώρες που σχεδόν 6πλασίασαν την παραγωγή τους χάρη στον Τσάβεζ) , από τις μίζες και τα κλεψιμέϊκα των μελών της κυβέρνησης και μετά το 2017 από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, καθώς το μεγαλύτερο διυλιστήριο της PDVSA είναι σε αμερικάνικο έδαφος (άλλωστε άσχετα με τις ¨κορώνες" για το πόπολο η Βενεζουέλα ήταν σχεδόν μέχρι τον θάνατο του Τσάβεζ ένας εκ των μεγαλύτερων εξαγωγέων πετρελαίου των ΗΠΑ)
Η Κίνα έχει πολύ περισσότερες και συμφέρουσες εναλλακτικές και το Ιράν μόνο πετρέλαιο δεν χρειάζεται: η αγορές από τη Βενεζουέλα είναι περισσότερο πολιτικού χαρακτήρα (στήριξης), παρά αγοραίου. Οι εγκαταστάσεις της PDVSA στις ΗΠΑ αφορούσαν την αμερικάνικη θυγατρική της CITGO (που πουλούσε λιανική στις ΗΠΑ), η οποία τελεί πια υπό καθεστώς δήμευσης (ουσιαστικά) απ' τους αμερικάνους.
Όλα αυτά δείχνουν πως το αμερικάνικο εμπάργκο είναι η κύρια αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας. Μόνη λύση θα ήταν η απεξάρτηση από το πετρέλαιο (και τις εξαγωγές, γενικά), παρά τις τρομερές δυσκολίες που έχει κάτι τέτοιο, ειδικά σε κράτη προσανατολισμένα μονομερώς σε αυτές και εξαρτημένα από παρόμοιες "μονοκαλλιέργειες". Ο Τσάβες έκανε προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, μα δεν κατάφερε πολλά πράγματα.
Όσο για τους τεχνικούς (και άλλες κατηγορίες "ελίτ επαγγελματιών"), είναι δεδομένο πως οποιοδήποτε καθεστώς αναδιανομής που τους θίγει θα οδηγήσει σε φυγή πολλών στο εξωτερικό - αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα εναντίον της!
Και η Αμερική δεν χρειάζεται φούντα, αλλά ακόμα γίνονται εισαγωγές από το Μεξικό, γιατί έχουν καλύτερες δυνατότητας επεξεργασίας, μάρκετινγκ και διανομής στις ΗΠΑ. Απεξάρτηση από το πετρέλαιο στην Βενεζουέλα ήταν δύσκολο να γίνει στα τέλη των 90ς με τον Τσάβεζ, πλέον είναι αδύνατο. Όταν για να διατηρήσεις ένα κράτος και να μην το υποκαταστήσεις με ..παρακράτος σε όλα τα επίπεδα (υγεία,εκπαίδευση,αστυνομία,κρατικές βιομηχανίες) χρειάζεσαι μια "ελίτ επαγγελματιών" που φέρνει τα έσοδα στο κράτος, δεν πυροβολάς το πόδι σου με το να τους απολύεις όλους (ακόμα και τους πολύ δικούς σου) για να δείξεις ότι δεν καταλαβαίνεις από απεργίες, ούτε καταργείς εργατικά συνδικάτα και τα αντικαθιστάς με δικά σου. Πρακτικές που θεωρώ ότι απέχουν από την αριστερά όπως και να έχει, και όποιος τις θεωρεί αποδεκτές μόνο από την μια πλευρά, έχει πρόβλημα..
Δεν είναι πως δεν πουλιέται το πετρέλαιο, δεν μπορούν να παράξουν διότι έχουν καταρρεύσει οι υποδομές. Η Κίνα αγοράζει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα και καταναλώνουν το δικό τους όποτε δεν χρειάζονται να εισάγουν όπως εμείς. Αλλά το κάποτε και για πολλά χρόνια έβγαζαν 100 δις το χρόνο. Στην Ελλαδα που μας έχουν ταράξει στους φόρους μαζεύουμε 50 δις σύνολο από όλους τους φόρους. 15 χρόνια Τσάβες και 100 δις έσοδα και είχε έλλειμα κάθε χρονιά. Όσο για την κόκα, πιάσανε τον ανιψιό του Μαδούρο να εξάγει κόκα… λογικό διότι η διπλανή χώρα ειναι η Κολομβία. Που να κρατηθεί
Για τη διαφθορά ανέφερε κάτι η συμπαθής Λαμπρινή?
ολες οι κυβερνησεις του πλανητη ειναι διεφθαρμενες και ολες οι κυβερνησεις του πλανητη ψευδονται. παμ παρακατ.
"...ολες οι κυβερνησεις του πλανητη ειναι διεφθαρμενες..."
Τότε, εσύ γιατι υποστηρίζεις τον τύπο Μαδούρο?
δεν υπερασπιζομαι το Μαδουρο, υπερασπιζομαι το λαό της Βενεζουελας και τις κατακτησεις του και τις αποφασεις του.
Για αυτα, που αναφέρει ο Παράδοξος, τι έχεις να πείς?
επειδή τα κακώς κείμενα του καθεστώτος τσάβες και μαδούρο (από το ρεφορμισμό που δεν έκανε πολλές κρατικοποιήσεις κατά του ντόπιου κεφαλαίου αλλά κατά του αμερικάνικου μόνο και βασιζόταν στην ψηλή τιμή του πετρελαίου για τις κοινωνικές παροχές, που δεν προώθησε τον εργατικό έλεγχο αλλά την κρατική διοίκηση από τα πάνω και τη γραφειοκρατία, μέχρι τη διαφθορά και τη σύγκρουση με εργατικά και ιθαγενικά κινήματα) πλήττουν τον λαό της βενεζουέλας, καλό θα ήταν να γίνουν συγκεκριμένες αναφορές και σε τέτοιες πλευρές. Αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος απάντησης σε κακοπροαίρετες ή καλοπροαίρετες κριτικές. Και ο τρόπος να ξεχωριστούν μεταξύ τους. Τι λένε στην αριστερή πτέρυγα του PSUV (Luchas, Επ.Ρεύμα Μπολιβάρ Ζαμόρα κ.α.) και όσοι είναι εκτός και κάνουν κριτική από τα αριστερά;
Δεν υπαρχει διαφθορα στην Βενεζουελα.
Γι'αυτο αλλωστε οπως ακομα δεν ανακαλυψε η Λαμπρινη, η Βενεζουελα εχει 2 αστυνομιες, η 2η αστυνομια να φυλαει την πρωτη.
Επισης δεν τους ειπε κανεις οτι σε πολλες ληστειες συμμετεχει και η αστυνομια που φυλαει τσιλιες για τον ληστη.
Το οτι η αστυνομια εχει το δικαιωμα να πυροβολει ληστη για μικροληστεια εν ψυχρω χωρις να καταδικαζεται ο αστυνομικος δεν ειπωθηκε πουθενα.
Το οτι αν δουλευεις για την εφορια μπορεις να απειλεις τον καθε κακομοιρη και να του αποσπας καλουδια προς οφελος σου, δεν αναφερθηκε επισης πουθενα (κατα συμπτωση ο αρραβωνιαστικος της ξαδερφης της κοπελας μου ηταν τετοιος. Το επαιζε και μαγκας και ωραιος ο μαλακας που εγινε πλουσιος με αυτον τον τροπο)
Το οτι στο αεροδρομιο μπορουν να σου ανοιξουν την βαλιτσα για ελεγχο, να σου πεταξουν ενα σακουλακι κοκα και μετα να σε συλλαβουν για ναρκωτικα εκτος αν πληρωσεις, ανηκουστο.
Το γεγονος οτι ολες οι επαυλεις και οι προνομιουχοι ΕΙΝΑΙ τσαβιστες, διαβολικη συμπτωση.
Μια απο τις καλυτερες θεσεις εργασιας ειναι να δουλευεις στην αντιστοιχη ΔΕΗ εκει. Πολυ καλος μισθος. Απλα για να πιασεις δουλεια πρεπει να εισαι τσαβιστας.
Και η λιστα συνεχιζεται. Αλλα οχι, πως θα μπορουσαν να συμβαινουν ολα αυτα σε μια "σοσιαλιστικη" ουτοπια.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΕΖΟΛΑΝΟΥΣ, μακρυα απο ιδεολοψιες και "σωτηρες" οποιουδηποτε χρωματος.
Θυμίζουν Μεξικό όλα αυτά!
[deleted]
[deleted]
Υπόθεση έκανα κυρία Θωμά, βάσει ότι αναφέρατε περί πρόσκλησης για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων στην Βενεζουέλα. Αν θεωρείτε ότι θίγεστε από την υπόθεση αυτή ("λογικά') ευχαρίστως να το αποσύρω (το έκανα ήδη βασικά).Σκοπός είναι να μάθουμε περισσότερα, όλοι.
Αναφέρατε το πως συμπληρώθηκε το ποσό μέσα σε λίγες μέρες στην τηλεόραση του Καράκας, και εμένα με κάλυψε αυτό. Θα επιθυμούσα περισσότερη κάλυψη σε συγκεκριμένα θέματα (διακιώματα γυναικών, δημοκρατικές διαδικασίες) ως αναγνώστης, τα οποία σίγουρα διεκδίκησα με λάθος τρόπο και ζητώ συγγνώμη για αυτό, αποσύροντας οποιαδήποτε σχόλια πιθανόν να εκληφθούν ή να τα θεωρείτε προσβλητικά. Και επειδή σας διαβάζω από παλιά, τα αποσύρω όλα. Καλή συνέχεια, καλές ανταποκρίσεις και καλή επιστροφή.
P.S. Δεν θέλω ούτε να τα πουμε στα δικαστήρια, ούτε να τα πουμε γενικότερα. Δεν θα συμφωνήσουμε άλλωστε. Θα συνεχίζω να σας διαβάζω, έτσι όπως το επιθυμείτε.
Ευχαριστω για την αποσυρση του σχολίου. Δυστυχώς ήρθε να προστεθεί και σε άλλα, όλα με στόχο την εντιμότητά μου. Η αντίδρασή μου είναι ακριβώς γιατί όταν πάμε κάπου με χρηματα των αναγνωστών και των ακροατών, η «μερικη χρηματοδοτηση» ειναι προσβολη σε κεινους. Γι αυτό και όφειλα συστηρη απαντηση, γιατι εκει δινω λόγο, αυτοί είναι οι άνθρωποί μας. Τα έχω πληρώσει πολύ ακριβά κατι τετοια και παλαιοτερα, και τώρα που συνδέεται πια με το ΤΡΡ δεν θα το επιτρέψω σε κανέναν. Συγγνώμη αν θεωρείς, κι εσύ, την αντίδραση μου υπερβολικη αλλα καποτε παταμε καλους, ειτε το καταλαβαινουμε ειτε οχι :) σβηνω το αυστηρο σχολιο και συνεχιζουμε διαφωνωντας.
αχαχαχαχαχα...να είσαι καλά φίλε μου...γέλασα. Άκου το στέιτ ντιπάρτμεντ δεν κάνει πράγματα από κακία....αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Πιπίνη εσύ;
Ναι εγω ειμαι... Αν δεν συμφωνει καποιος το οτι εβγαλε αριστερο μουλά το Ιραν και οτι ειναι ολα ροδινα στη Βενεζουελα, εισαι με το Μητσοτάκη. Κρίμα που δεν ζει ο Καντάφι να πάτε και απο εκει μια βολτα να ξεπλυνετε αλλο ενα καταπιεστικο καθεστως. Έχω πάει και εγώ στο Ιράν αγαπητή Λαμπρινή. Δύο φορές… Στη Βενεζουέλα, όχι. Αλλά έχουν πάει άλλοι.. Δεν είσαι η μόνη.
Η αλήθεια είναι ότι το στέιτ ντιπάρτμεντ δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το Ιράν ούτε καμία ανάμιξη. Τους αφήσανε ελεύθερους να αποφασίσουν και αυτοί οι ανεκδιήγητοι πήγαν και βγάλαν κάτι χομεϊνίδες. Άμα από την άλλη?Τι να πεις για τους βενεζουελάνους? Είναι δυνατόν να βγάζεις 100 δις το χρόνο και να έχεις έλλειμμα? μη κοιτάς τους ηπατζήδες που φέτος ανακοίνωσαν έλλειμμα 680 δις. Θα είναι πολύ πιο διεφθαρμένοι φαίνεται. Άσε που ζούσαν σαν βασιλιάδες χωρίς τρεχούμενο νερό και τέτοιες αηδίες και πήγανε και βγάλανε τα μάτια τους με τους τσαβομαδουραίους. Δηλαδή δεν κατάλαβα? Αν πιστεύει κάποιος ότι με τις ανισότητες βοηθιέται το κεφάλαιο και το στέιτ ντιπάρτμεντ, είσαι με τον μητσοτάκη. Oh wait....
Η Ελλαδίτσα πάντως δεν έχει έλλειμα… Και ζούμε πολύ καλύτερα… όπως και στο Ιράν και στην Κίνα ζούνε καλύτερα. Θες να πούμε όλες τις χώρες που ζουνε καλύτερα;
Η ελλαδίτσα έχει έλλειμα (9,7% για το 2020). Και πρωτογενές και δημοσιονομικό. Πρωτογενές πλεόνασμα μόνο μια χρονιά πέτυχε, επί συριζα, και μάλιστα οι συριζαίοι καμάρωναν που ξεπέρασαν τους στόχους (δηλαδή μας φορολόγησαν περισσότερο απ' οσο απαιτούνταν). Δημοσιονομικό πλεόνασμα νομίζω δεν είχε ποτέ στην ιστορία της, και απ' οτι έχω διαβάσει δεν συμφέρει καμία χώρα να έχει, συμφέρει να έχεις μικρό έλλειμμα και να δανείζεσαι
Κάνεις λάθος, αλλά δεν έχει σημασία διότι δεν υπερασπίζομαι τις οικονομικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι πως ακόμα και η Συρία έχει σήμερα καλύτερο βιοτικό επίπεδο από τη Βενεζουέλα. Με κυρώσεις από τις ΗΠΑ και εμφύλιο.
απολύτως αδύνατο να έχει η Συρία καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Ίσως οι υποστηρικτές του Άσαντ να έχουν καλύτερο...
Αν μιλάς αγγλικά, ψάξε το. Θα σε πάρει μισή ώρα το πολύ.
Γιατί η εξάρτηση μιας χώρας από τις αγορές συμφέρει στη χώρα, μου είναι ακατανόητο. Ίσως όμως να το κατανοούσα να είχα μέρισμα στην Blackrock. Πάντως και με μικρό έλλειμμα καταλήγεις στη χρεοκοπία, είναι απλά θέμα χρόνου.
Συμφέρει γιατί αν έχεις πολύ μικρό χρέος σημαίνει ότι δανείζεσαι με πάρα πολύ μικρό (ή αρνητικό!) τόκο, επομένως σε συμφέρει να δανειστείς, να χτίσεις με το δανεικό χρήμα υποδομές που θα οφελήσουν την οικονομία και να πληρώσεις τον τόκο του δανεισμού υπεράνετα με τα χρήματα που θα προκύψουν από το όφελος της οικονομίας από το χτίσιμο υποδομών.
Ενα μονο θα σου πω: η Γερμανία δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο.
https://www.google.com/search?q=german+bonds+interest+rates&ei=1r7TYOOWNoHQgwfkn4n4DA&oq=german+bonds+interest&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYATICCAAyAggAMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB46CAgAELEDEIMBOgUIABCxAzoECAAQQzoECC4QQzoICC4QxwEQrwE6BQguELEDOgsILhCxAxDHARCjAjoHCC4QsQMQQzoECAAQCjoICC4QsQMQgwE6CAguELEDEJMCOgUILhCTAjoCCC46BQgAEMkDOgkIABDJAxAWEB5KBAhBGAFQ-ZgTWK_1E2DeiBRoBXAAeACAAecCiAHnFZIBCDIuMTkuMC4xmAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesABAQ&sclient=gws-wiz
Δηλαδή δανείζονται χρήμα από την αγορά, χτίζουν δρόμους και γεφύρια και επιστρέφουν στην αγορά ΛΙΓΟΤΕΡΑ
Με αρνητικό επιτόκιο δανείζονται τα κράτη της Ευρωζώνης:
α) λόγω της κρίσης του 2007, η οποία ακόμα ζει και βασιλεύει,
β) λόγω του ότι η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα εγγυάται για τα ομόλογα των κρατών και αγοράζει στη δευτερογενή αγορά και
γ) διότι η ΕΚΤ πληρώνει κι αυτή αρνητικά επιτόκια για τις καταθέσεις των τραπεζών.
Με απλά λόγια οι αρνητικοί τόκοι είναι μια εξαίρεση των τελευταίων 10 χρόνων, μην την παρουσιάζεις σαν κανόνα.
Κατά τα άλλα ακόμα και με μικρό επιτόκιο και μικρά δάνεια το χρέος αυξάνεται σημαντικά (εκθετικά κιόλας) σε βάθος χρόνου, και ο φορολογούμενος καλείται να το πληρώσει. Κάποτε όμως το κράτος θα πτωχεύσει και θα αναγκαστεί να ξεπουλήσει ότι έχει και δεν έχει.
6 δισεκατομμύρια τόκους ετησίως πληρώνει ο φορολογούμενος και αυτά είναι οι σχετικά χαμηλοί (ακόμα) τόκοι λόγω των μνημονιακών δανείων.
Υγ: Τα κράτη δανείζονται για να μη φορολογούν τον πλούτο κι ακόμα και τα αρνητικά επιτόκια είναι κέρδος για τον πλούτο κι όχι για τα κράτη. Σαν να λέμε φορολογία 0,00κάτι%. Το αποτέλεσμα είναι τα κράτη να εξαρτώνται από αυτούς, γιατί αυτοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να κόψουν την χρηματοδότηση, να τα οδηγήσουν σε πτώχευση και να τα λεηλατήσουν. Υγ (edit): Τον ισχυρισμό, ότι αν έχεις μικρό χρέος δανείζεσαι με μικρό επιτόκιο ξέχασε τον. Η ΓΛΔ είχε χρέος μόνο 20 δισεκατομμύρια μάρκα και την χρεοκόπησαν.
north Tehran fallacy. μελετησε το.
Το διάβασα… Εν ολίγοις : 1. Υπάρχει χούντα θρησκευτική στο Ιράν. Συμφωνούμε. 2. Η μια μικρή μειοψηφία είναι υπέρ της χούντας. Περίπου στο 20%. Ίσως… αμφιβάλλω πάντως. 3. Ενώ οι ΗΠΑ παριστάνουν πως δεν την θέλουν τη χούντα, υπονομεύουν τη φιλελεύθερη πλειοψηφία διότι θέλουν να εισβάλλουν στο Ιράν πριν αυτό καταφέρει να φτιάξει πυρηνικά. Πάλι αμφιβάλλω. 4. Ο λόγος που θέλουν να εισβάλλουν ειναι για να ελέγξουν τους υδρογονάνθρακες που πάνε στην Κίνα και στην Ινδία. Δεν αναφέρει το λόγο που δεν θα βοηθούσε να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση σε κάτι τέτοιο. Μπαρούφες. Πάνω από όλα όμως μιλάμε για ένα άρθρο που βασίζεται στη θεωρία του peak oil. Και ότι η παραγωγη πετρελαίου θα ξεπεραστεί από το ρυθμό ζήτησης…… Αυτό είναι το πρόβλημα του να διαβάζεις άρθρα του 2009. Το αντίθετο συνέβη τελικά και γι’αυτο κατακρημνίστηκε η τιμή του πετρελαίου το 2014. Πάνω από όλα όμως το άρθρο δε εξηγεί τη διαπίστωση ότι μόλις εξελέγη αριστερός μουλάς. Υπάρχει κάποιο άλλο άρθρο που πρέπει να διαβάσω;
διαβαζεις οτι θες κι οχι οτι γραφεται. το περι «αριστερου μουλα» ελεχθησαν απο το Μαραντί για να καταλαβει ο δυτικος εγκεφαλος οτι οι λεγομενοι συντηρητικοι ειναι πιο κοντα στην πολιτικη της κοινωνικης προνοιας, κατα των ιδιωτικοποιησεων κλπ κλπ Και δεν το λεει μονο ο Μαραντι δηλαδη, τα ιδια λενε κι οι ΝΥΤ. χουντα δεν εχει το Ιραν. Εχει ισλαμικη δημοκρατια.
Για να είμαστε ξεκάθαροι… τα εξής γράφει το άρθρο το οποίο μου πρότεινες ΕΣΥ να μελετήσω: 1. Το να κερδίσει τις εκλογές μια παράταξη δεν της δίνει την εξουσία. 2. Οι συντηρητικοί βγαίνουν με ποσοστά 80% διότι η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει τις εκλογές ενώ στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι ανάποδα. 3. Μια θρησκευτική μη-εκλεγμένη εξουσία επηρεάζει τις εκλογές ακυρώνοντας υποψηφιότητες…… Επιπλέον τι σημαίνει Ισλαμιστική δημοκρατία; Σε τι διαφέρει από μια μη Ισλαμιστική δημοκρατία; …. Τα περί κοινωνικής πρόνοιας τα ακούω βερεσέ. Αυτοί που υπερασπίζεσαι ρίχνουν οξύ στις γυναίκες που δεν φορούν μαντήλα…. Μάλλον πρέπει εσύ να μελετήσεις το άρθρο και όχι εγώ. Τα αγγλικά μου είναι επαρκέστατα. Τα δικά σου μάλλον όχι
Αν μιλάμε για αυτό το άρθρο ; https://www.juancole.com/2009/06/class-v-culture-wars-in-iranian.html
"The problem for the reformers of the late 1990s and early 2000s was that they did not actually control much, despite holding elected office. Important government policy and regulation was in the hands of the unelected, clerical side of the government. The hard line clerics just shut down reformist newspapers, struck down reformist legislation, and blocked social and economic reform."
Το παραπάνω λέει πως μη εκλεγμένοι κληρικοί κάνουν κουμάντο και κλείνουν εφημερίδες, μπλοκάρουν νομοθεσίες και μεταρρυθμίσεις.
https://www.juancole.com/2009/06/class-v-culture-wars-in-iranian.html
"Thus, in the 2004 parliamentary elections, literally thousands of reformers were simply struck off the ballot and not allowed to run."
Συνεχίζει και λέει πως αποκλείστηκαν από υπόψηφοι διάφοροι.
Το άρθρο έχει ως κεντρικό θέμα πως υπήρχε μια άποψη πως μερικοί δυτικοί την πάτησαν με τη νίκη Ahmadinejad γιατί ο κύκλος τους ήταν οι πλούσιοι της Τεχεράνης. Ο ίδιος βέβαια καταρρίπτει πως υπήρξε αυτή η απάτη ή αυτό το λάθος καθώς το θέμα δεν ήταν ταξικό (τα δικά του λόγια) αλλά πολιτιστικό και κλείνει το άρθρο πως δεν μας την 'εφερε' η μεσαία και αστική τάξη της Τεχεράνης αλλά το 20% που έκανε λίγο πολύ καλπονοθεία... ή κάνει παρασκηνιακό κουμάντο.
"a hard line constituency of at most 20% of the country, who claim to be the only true heirs of the Iranian revolution, and who control which ballots see the light of day"
https://www.juancole.com/2021/06/president-notorious-hanging.html
Εδώ σε αυτό το άρθρο, τον ίδιο μουλά που λέει η Λαμπρινή αριστερό, τον λέει αυτός ακροδεξιό που κρεμάει κόσμο επειδή πίνουν αλκοόλ.. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης ήταν υπεύθυνος για εκτελέσεις Ισλαμο-μαρξιστών.
« During the past two years Raisi has been Iran’s chief justice. He often imposed the death penalty, and even executed one man for drinking alcohol. He is a notorious hanging judge with no respect for individual liberties.»
Στο τελευταίο του άρθρο για τις πιο πρόσφατες εκλογές τις λέει νοθευμένες. Η Λαμπρινή βλέπει δημοκρατία με κοινωνικό πρόσωπο!!
https://www.juancole.com/2021/06/election-mideast-flashpoints.html
Εδώ λέμε ανακάλυψε και έβγαλε το Ιραν μητριαρχική κοινωνία ! https://thepressproject.gr/to-tileoptiko-programma-tou-tpp-xekinai-me-ekpobi-gia-to-iran/
Και οποίος διαφωνεί είναι πολιτικά ανάμεσα στη ΝΔ και το Ποτάμι.
Δεν προτεινα άρθρο, κανενα αρθρο. Προτεινα να αναζητησεις τι σημαινει το Λογικό Σφαλμα - πως δηλαδη αν κάποιος μιλήσει με συγκεκριμενους ανθρωπους σε συγκεκριμενη περιοχη μπορει να βγαλει τελειως λαθος συμπερασματα. Α, και αν εσυ εισαι αριστερος (εκτος αν εννοεις ποταμι) εγω θα περασω κοκκαλο, και μάλιστα μηριαίο βοοειδούς, στη μυτη. Οβερ εντ αουτ.
Αν κρίνουμε από το πως διέκρινες τους τις πεποιθήσεις του κόσμου από την επίσκεψή σου στο Ιράν, καήκαμε! Πας να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.
Πάντως αυτοί που θέλουν τις γυναίκες κατώτερες ΜΠΟΡΟΥΝ ταυτόχρονα να στηρίζουν κοινωνικό κράτος, δεν είναι αδύνατο αυτό. Και η Χαμάς και η Χεζμπολά στηρίζουν κοινωνικές υπηρεσίες. Ότι το Ιράν έχει λιγότερη δημοκρατία από την Δύση με τις εκλογές να έχουν μεγάλη αποχή επειδή οι υποψήφιοι φιλτράρονται, ισχύει. Είναι ένα αστυνομοκρατικό θεοκρατικό καθεστώς. (Καλύτερο από της "σύμμαχης" Σ.Αραβίας και του "σύμμαχου" γενοκτονικού Ισραήλ βέβαια.) Αλλά οι κυρώσεις των ΗΠΑ κάνουν τα πράματα χειρότερα για τον ιρανικό λαό, ενώ δίνουν και αντι-ιμπεριαλιστικό κύρος στο καθεστώς.
Σαρία λέγεται, όχι κοινωνικό κράτος ή κοινωνικές υπηρεσίες. Με την ίδια λογική και ο Πάπας το Μεσαίωνα στήριζε τις κοινωνικές υπηρεσίες και ήταν αριστερός.
Το γνωστό αιώνιο πρόβλημα, τίμιος ο αγώνας του Julian Assange και Wikilaks οεο να αρμέξουμε χρηματικά τους δήθεν, αλλά μόνο όταν είναι για τους κακούς αμερικάνους! όταν είναι για τις "εξαφανίσεις" που κάνει ο Μαδούρο, ή για τις μυστικές συμφωνίες για εμπόριο κοκαϊνης είναι "μέσο του εχθρού" και ο τζουλιαν αντεπαναστάτης, η guardian είναι "προδότες" κτλπ κτλπ..
Να πάτε και στο barrio 19 Avril και στο barrio bolivar, 25 λεπτά δρόμος από το Τσακάο είναι, να ρωτήσετε τους εκεί Τσαβίστας την γνώμη τους για τον Νικόλα. Όταν πάτε μην ξεχάσετε να φορέσετε και εσείς κόκκινο t-shirt PSUV να δείξετε το επαναστατικό σας φρόνημα και την έμπρακτη αλληλεγγύη!
δώσε και σε μας ένα λινκ όμως, μην είσαι έτσι. Δεν το λέω προβοκατόρικα, θέλω να μάθω τι συμβαίνει σε αυτά τα barrios
Εντάξει> Καλό είναι αυτό, που δεν εγινε Mall ! Αλλα, ρε παιδί μου, πάλι απρόσωπες πολυκατοικίες? Εστίες εγκληματικότητας!
Δεν μπορούσαν να κτίσουν απλά διορωμα και 3όροφα σπιτάκια.? Πολύ καλύτερα θα ήταν απο πλευρας προσωπικής επαφής.
Μαζί σου, αλλά εσένα από πότε σε έπιασε ο πόνος για το λαό της Βενεζουέλας;
(Υ.Γ. Ο χώρος είναι πόρος. Στα αστικά κέντρα είναι περιορισμένος και κοστίζει. Ακόμα και στη Βενεζουέλα, στους φτωχομαχαλάδες δεν μπορεί να σπαταλιέται, προέχει η στέγαση όσο περισσότερων γίνεται)
Γιατι, η Αθηνα πρίν το 60 πώς ήταν και πώς εγινε! Αν δεν ακολουθήσουν αστυφιλική πολιτική και αποκεντρωθούν δεν θα μαζευτεί πολύς κοσμος στην πρωτεύουσα. Πώς είναι στην Δυτ. Ευρωπη, με τις ωραίες πόλεις! Εγω στη Γερμανία έμενα σε ωραίο χωριό έξω απο Φρανκφούρτη και δεν μου έλειπε τίποτα!