Η πτώση που αφορά τον όγκο των πωλήσεων, κυμαίνεται σε ποσοστό 7,3% σε σχέση με τα επίπεδα των πωλήσεων τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ την ίδια στιγμή οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν τον εν λόγο μήνα, ήταν 7,1% πάνω από τα ποσοστά του Μαΐου του 2020. Τα συγκεκριμένα ποσοστά υπολογίζονται υπό τον γενικό δείκτη όγκου, λαμβάνοντας υπόψη τον κύκλο εργασιών σε σταθερές τιμές.

Ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον κύκλο εργασιών υπό τις τρέχουσες τιμές, αποτυπώνει μείωση 6,9% τον Ιούνιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020 σημείωσε αύξηση 8,2%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, η μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων παρατηρήθηκε στα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων, αγγίζοντας περί το 19%, ενώ έπονται τα τρόφιμα – ποτά και ο καπνός με πτώση γύρω στο 16%.

Ακολουθούν πολυκαταστήματα με 9% μείωση του τζίρου, τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων με 6,4%, τα είδη ένδυσης-υπόδησης 2,4% και τέλος τα φαρμακευτικά-καλλυντικά προϊόντα με 0,7%. Στο αντίποδα των πεσμένων ποσοστών, αυξημένο τζίρο είδαν όσοι δραστηριοποιούνται στην πώληση χαρτικών και οικιακών εξοπλισμών.