Οι εργαζόμενοι επεξεργάστηκαν και ψήφισαν τα αιτήματά τους και εξέλεξαν συντονιστική επιτροπή, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στις 12.00 με 16.00, με συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 12.00 από όπου θα ξεκινήσει και μοτοπορεία. Την Παρασκευή θα υπάρξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση και πάλι στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 19.00.

Εξετάζεται ακόμα η προκήρυξη κλαδικών απεργιών από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες και σωματεία, έτσι ώστε να συμμετέχουν και άλλοι διανομείς αλλά και εργαζόμενοι της εστίασης και των ταχυμεταφορών.

Στάση εργασίας κήρυξε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΕ) σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την άρνηση της κυβέρνησης να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου όλοι διανομείς να εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας και όχι ως αυτοαπασχολούμενοι.

«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα η επιλογή της εταιρείας και ο τρόπος επικοινωνίας, για την οποία έχουμε όλοι τοποθετηθεί ξεκάθαρα και άλλο εάν το θεσμικό πλαίσιο είναι πιο προωθημένο από το παρελθόν, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο ντελίβερι και γενικότερα στις πλατφόρμες, την τηλεργασία και τις νέες συνθήκες, που προέκυψαν από την πανδημία», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.