Αρχικά η κυβέρνηση μίλαγε για ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπίσει την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδας» την οποία οι αρχές γνώριζαν εδώ και πέντε μέρες.

Σήμερα όμως, έφτασε η κακοκαιρία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του ουσιαστικά ομολογεί την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού, να συνδράμει τουλάχιστον τους χιλιάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας.

«Στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες καλώ τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να επιστρέψουν με ψυχραιμία και ασφάλεια στο σπίτι τους. Έξω τη στιγμή αυτή υπάρχουν 4.000 αστυνομικοί και 900 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ, που δίνουν μάχη να βοηθήσουν τους πολίτες» γράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από πολίτες που βλέπουν το επιτελικό κράτος να βρίσκεται υπό διάλυση.

Eυθύνες στους πολίτες

Ατελείωτες ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στην Αττική Oδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Οι οδηγοί που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα καταγγέλλουν ότι η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι τα οχήματά τους.

Από την πλευρά της η Αττική Οδός με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στους οδηγούς για το κομφούζιο, κάνοντας λόγω για οχήματα που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ουρές.

Παράλληλα αναφέρει ότι έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στα εκχιονιστικά μηχανήματα.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρείας» σημειώνει η Αττική Οδός.