Αναλυτικά, ο Θ. Πετράκος αναφέρει ότι ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) πιέστηκε από τον συνήγορο των εταιρειών, Τ. Μπαλτάκο, να γίνει συνάντηση και να πιεστεί για εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της ΡΑΕ.

Αναφέρει, μάλιστα, πως αν γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν έχουν πλέον ποινικές ευθύνες οι κατηγορούμενοι και ρωτάει αν η ΡΑΕ γνώριζε για την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού.
 

Μάλιστα, ο Θ. Πετράκος αναφέρει πως ο δικηγόρος είχε δεχτεί πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν απέστειλε επιστολή στη ΡΑΕ.

Η απάντηση της ΡΑΕ

«Στείλαμε στην επιτροπή σας μια αναλυτικότατη πολυσέλιδη απάντηση. Καμία απολύτως εκτελεστή άδεια δεν δόθηκε από τη ΡΑΕ. Μέχρι τον 09/2011 δινόντουσαν από το αρμόδιο υπουργείο με γνώμες της διεύθυνσης ηλεκτροπαραγωγής και ΡΑΕ.

Από εκεί και πέρα οι 2 και μόνο 2 ανενεργές και μη εκτελεστές αδειοδοτήσεις που έγινε από τη ΡΑΕ ήταν η μετονομασία της Aegean σε Hellas Power, δηλαδή αλλαγή brand name. Η ένσταση της ΔΕΗ της αλλαγής της ονομασίας. Ήταν ακριβώς ο ίδιος ιδιοκτήτης.

Ασκήσαμε το ρόλο μας ως ο κατεξοχήν φορέας με ευσυνειδησία και πληρότητα. Όταν άρχισαν να εκτοξεύονται τα χρέη από τα τέλη Σεπτεμβρίου (όταν άρχισε το τέλος ΑΠΕ το ΕΕΤΗΔΕ) όμως δεν επιτρέπεται εμείς να παρέμβουμε στη δουλειά του διαχειριστή ο οποίος είχε μπει σε διαδικασία αστικού διακανονισμού ο οποίος κατέληξε στα τέλη Δεκεμβρίου.
 

Όταν ξαναήρθαν αρχές Δεκέμβρη για να αλλάξουν τους μετόχους σε offshore εταιρείες κάναμε ακροάσεις, συνεργαστήκαμε με την αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και προχώρησε έτσι το ποινικό μέρος που εμάς δεν μας αφορά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Πρόστιμα εκατομμυρίων, απαίτηση εγγυήσεων πολλών εκατομμυρίων τα οποία πολέμησαν οι εταιρείες και τελικά δικαιωθήκαμε το 2014.
 
Εμείς δεν γνωρίζουμε την επιστολή του δικηγόρου. Δεν μας έχει κοινοποιηθεί. Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος, ούτε μας αφορά».