Μετά το φιάσκο με την αστυνομία σε κάθε πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση διαφημίζει το εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο OPEN είπε «το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη, πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις» για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι «θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο».

Η ίδια σημείωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμένων στους εκπαιδευτικούς είναι αρκετά υψηλά και εξήγησε ότι «κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», υπενθυμίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και κόστος που θα επιβαρύνει τους ίδιους. Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

Αναφορικά με τις πανεπιστημιακές σχολές η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» και συμπλήρωσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος».