Υπενθυμίζεται ότι η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη και ο Χουσεΐν Σουνγκιού, μέλη επίσης του Λαϊκού Μετώπου, βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας από τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη, μπροστά στον Άρειο Πάγο, όπου θα βρίσκονται κάθε Δευτέρα με Παρασκευή 12.00-13.00 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κρατουμένων του Λαϊκου Μετώπου:

«Εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι του Λαϊκού Μετώπου, κρατούμενοι στις φυλακές της Ελλάδας, η Hazal Seçer (Γυναικείες Φυλακές Θηβας) , ο Ali Ercan Gökoğlu (Φυλακές Χανίων) και ο Şadi Naci Özpolat (Φυλακές Τρικάλων) ξεκινάμε απεργία πείνας διαρκείας από τη Δευτέρα 26/02/2024 με αιτήματα:

1-Απαιτούμε να μη γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης, του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, κατά της αθωωτικής απόφασης που λάβαβε στη δίκη μας, στο 2ο βαθμό. Η αίτηση αναίρεσης θα εξεταστεί στις 19 Μαρτίου 2024, στον Άρειο Πάγο, με την οποία ζητείται να γίνει ανάκληση της αθωωτικής απόφασης και εκ νεου επιστροφή στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση και επανάληψη της δίκης μας σε 2ο βαθμό .

Το αίτημα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου βασίζεται στην ταξική εχθρότητα και χρησιμοποιεί το νόμο ως εργαλείο αυτής της εχθρότητας. Η στάση αυτή δεν είναι ανεξάρτητη από τις πολιτικές της πολιτικής εξουσίας.

Το ελληνικό και το τουρκικό κράτος, μετά από αίτημα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, παραμέρισαν τις αντιθέσεις τους και υπέγραψαν συμφωνίες σε πολλούς τομείς. Στην αρχή αυτής της διαδικασίας, την οποία περιγράφουν ως “διαδικασία εξομάλυνσης”, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να ανατραπούν οι αθωωτικές αποφάσεις εναντίον μας. Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι στις συμφωνίες που έχουν γίνει, έχει ληφθεί η απόφαση να επιτεθούν στους επαναστάτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες συμφωνίες. Το 2013, τα κράτη των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Τουρκίας είχαν αποφασίσει να επιτεθούν στους επαναστάτες και να εμποδίσουν τον επαναστατικό αγώνα. Με βάση αυτές τις συμφωνίες, οι υπηρεσίες πληροφοριών των τριών χωρών ανέλαβαν κοινές δράσεις. Μία από αυτές τις ενέργειες ήταν η απαγωγή ενός αγωνιστή ονόματι Bulut Yayla από την Αθήνα με όχημα που ανήκε στην ελληνική αντιτρομοκρατική και η παράνομη παράδοσή του στην Τουρκία.

Στην απαγωγή αυτή συνεργάστηκαν ελληνικές, τουρκικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Στις 19 Μαρτίου 2020, μετά την κράτηση και σύλληψή μας από την “αντί”τρομοκρατική, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και οι συλλήψεις εναντίον μας πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματός τους και οι μυστικές υπηρεσίες και των 2 χώρων συνεργάστηκαν για τη σύλληψη μας. Για τον ίδιο λόγο, ο Ερντογάν ευχαρίστησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπαθεί και πάλι να βελτιώσει τις σχέσεις της με το τουρκικό κράτος, προσπαθεί να σφετεριστεί την ελευθερία μας, την οποία κερδίσαμε με την 97ήμερη αντίσταση στην απεργία πείνας.

Στην υπόθεση της Χαλκίδας, μας αρνήθηκαν το δικαίωμα υπεράσπισης και το δικαίωμά μας να ασκήσουμε έφεση. Δικαστήκαμε και καταδικαστήκαμε χωρίς να μας δοθεί καμία κλήση, ενημέρωση, παράδοση απόφασης κτλ. Ενώ ούτε ένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτή την παρανομία, η απόφαση του εφετείου, με την οποία αθωωθήκαμε, αμφισβητήθηκε.

Αυτό δείχνει ότι ο νόμος δεν είναι ανεξάρτητος, αντίθετα, εξαρτάται από τις πολιτικές της άρχουσας τάξης της πολιτικής εξουσίας.

Σε αυτή την περίπτωση, δικάστηκαμε βάσει του 187-A.Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι είναι οι νόμοι των επιθέσεων του ιμπεριαλισμού και του φασισμού κατά των επαναστατών και των λαών του κόσμου. Με αυτούς τους νόμους, οι αγώνες για την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό προσπαθούν να παρουσιαστούν ως “τρομοκρατία” και οι επιθέσεις προσπαθούν να γίνουν αποδεκτές.

Η πραγματική τρομοκρατία είναι η εκμετάλλευση, η λεηλασία και οι σφαγές των ιμπεριαλιστών. Οι ιμπεριαλιστές πνίγουν όλο τον κόσμο στην πείνα και την αιματοχυσία για τα δικά τους συμφέροντα.

Κοιτάξτε τι λένε τα έγγραφα των ΗΠΑ,”… Με 200 δισεκατομμύρια βαρέλια αποθέματα πετρελαίου, η περιοχή της Κασπίας Θάλασσας, δηλαδή το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, ο Καύκασος, το Ιράν, το Βόρειο Ιράκ, η Νότια και Νοτιοανατολική Ανατολία είναι ένας σημαντικός υποψήφιος για την κάλυψη της αυξανόμενης παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης.

Δεδομένου ότι οι δικοί μας πετρελαϊκοί πόροι θα εξαντληθούν, η πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους είναι ένας από τους ζωτικούς πόρους των ΗΠΑ.

Η εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με το πρόσχημα της λεγόμενης “Αραβικής Άνοιξης”, η σφαγή εκατομμυρίων ανθρώπων με την πείνα και τη φτώχεια που προκαλούν οι πόλεμοι με βόμβες και εμπάργκο, η μετατροπή τους σε πρόσφυγες, η ευρεία διάδοσή τους με αντιτρομοκρατικούς νόμους και η προσπάθεια νομιμοποίησής τους είναι όλα σύμφωνα με αυτά τα συμφέροντα.

Το δίκαιο καθορίζεται επίσης σύμφωνα με αυτά τα συμφέροντα.

Το γεγονός ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν αποδέχεται τις αθωωτικές μας αποφάσεις και απαιτεί την τιμωρία μέσω των αντιτρομοκρατικών νόμων είναι αποτέλεσμα αυτών των ταξικών συμφερόντων. Εμείς δεν το αποδεχόμαστε αυτό.

Είμαστε επαναστάτες, όχι τρομοκράτες.

Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό είναι δίκαιος. Είναι ιστορικά και πολιτικά δικαιολογημένος. Οι λαοί έχουν αντισταθεί και αγωνιστεί ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση σε όλη την ιστορία. Η ιστορία του τουρκικού και του ελληνικού λαού βασίζεται σε αυτούς τους αγώνες. Η ένσταση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης είναι μια απόφαση που βασίζεται στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης με στόχο την εξάλειψη αυτής της νομιμότητας.

Ο αντιεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης, στην ένστασή του κατά της απόφασης του Εφετείου, υποστηρίζει ότι “… η ετυμηγορία δεν πρέπει να βασίζεται στην αθωότητα των κατηγορουμένων για τρομοκρατία, αλλά στην ενοχή τους”.

Λέει στην δικαστική έδρα του Εφετείου που εξέδωσε την αθωωτική απόφαση πως “η αθώωση των κατηγορουμένων για τρομοκρατία αποτελεί υπέρβαση δικαιοδοσίας”.

Οι ισχυρισμοί περί “τρομοκρατικής οργάνωσης” στην υπόθεση αυτή βασίζονται αποκλειστικά στις καταθέσεις των μαρτύρων της αστυνομίας. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο ή έγγραφο. Οι μάρτυρες αστυνομικοί έδωσαν διαφορετικές αντιφατικές καταθέσεις σε κάθε στάδιο της δίκης και δεν μπόρεσαν να αποδείξουν κανέναν από τους ισχυρισμούς. Έδωσε επανειλημμένα ψευδείς καταθέσεις και αυτά τα ψέματα δεν αποδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης στον 2ο βαθμό.

Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου λέει ότι ακόμη και αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα, οι καταθέσεις της αστυνομίας θα πρέπει να λαμβάνονται ως βάση, διαφορετικά πρόκειται για υπέρβαση εξουσίας. Έτσι, λέει ότι “ο νόμος ή η πραγματικότητα δεν έχει σημασία, θα πρέπει να τιμωρούνται ό,τι κι αν συμβαίνει”. Αυτή είναι η απόδειξη ότι ο νόμος δεν είναι ανεξάρτητος αλλά ταξικός.

Και πάλι, η εκτίμηση του αντιεισαγγελέα για τη μη ανάγνωση των εκθέσεων DNA ως “υπέρβαση εξουσίας” δεν είναι επίσης νόμιμη. Διότι DNA δεν ελήφθη από κανέναν από εμάς σε αυτή την υπόθεση. Και πάλι, στο παρελθόν, το DNA δεν ελήφθη υπό την εποπτεία εισαγγελέα ή των δικηγόρων μας βάσει υπογεγραμμένου εγγράφου που εγκρίθηκε από εμάς.

Σε αυτή την περίπτωση, σε ποια βάση συντάχθηκαν οι εκθέσεις DNA, σε ποια βάση έγιναν οι αναλύσεις του DNA;

Η αστυνομία δεν διαθέτει νόμιμο δείγμα DNA που να τεκμηριώνεται επίσημα ότι ανήκει σε εμάς. Σε αυτή την περίπτωση, οι εκθέσεις DNA σε αυτή την υπόθεση είναι παράνομες. Ωστόσο, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θέλει να αγνοηθεί αυτή η παρανομία και μάλιστα θέλει να ακυρωθεί η αθωωτική απόφαση με βάση αυτή την παρανομία.

Για τους λόγους αυτούς, η αίτηση αναίρεσης πρέπει να αποσυρθεί ή να απορριφθεί και να γίνει δεκτή η ομόφωνη απόφαση του Εφετείου.

2- Τον Αύγουστο του 2019, δεχθήκαμε επίθεση από την αστυνομία της Χαλκίδας στη Χαλκίδα, στη Χιλιαδού, όπου πήγαμε για καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο του 2019, και κρατηθήκαμε υπό βασανιστήρια. Στη συνέχεια, αφεθήκαμε ελεύθεροι χωρίς καν να οδηγηθούμε στον εισαγγελέα. Μετά την κράτηση, λάβαμε ιατροδικαστικές αναφορές για βασανιστήρια από το Κρατικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Στη συνέχεια, δικαστήκαμε ερήμην και καταδικαστήκαμε σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών χωρίς να ενημερωθούν ούτε εμείς ούτε οι δικηγόροι μας. Αυτή τη στιγμή είμαστε υπό κράτηση λόγω αυτών των καταδικαστικών αποφάσεων. Το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση καταπατήθηκε σε αυτή την υπόθεση. Πρόκειται για νομική τρομοκρατία.

Ένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς της υπόθεσης λέει στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ότι «γίναμε εξιλαστήρια θύματα της αντιτρομοκρατικής». Τόσο ξεκάθαρη είναι η ανομία. Στην υπόθεση της Χαλκίδας, από την αρχή, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατεύθυναν την υπόθεση.
Όσον αφορά την υπόθεση αυτή πρέπει να τερματιστεί η κράτηση μας, η προσφυγή μας να γίνει δεκτή, η απόφαση πρέπει να αναιρεθεί ή να δοθεί αναστολή στην έκτιση ποινής.

3- Το ελληνικό κράτος επιτίθεται σε αιτούντες πολιτικό άσυλο και επαναστάτες από την Τουρκία με βάση τις συμφωνίες που έχει κάνει με τον τουρκικό φασισμό, προσπαθεί να μας εμφανίσει ως “Τρομοκράτες”, αφήνει σε αναμονή τις αιτήσεις μας για πολιτικό άσυλο, που δικαιούμαστε, προσπαθεί να τις πάρει πίσω, δεν ανανεώνει τις συνεδρίες μας.

Όλα αυτά δικαιολογούνται από τις αγωγές που κατατίθενται εναντίον μας με βάση πολιτικές αποφάσεις. Η κατάσταση αυτή είναι επίσης αντίθετη με το “διεθνές δίκαιο” που έχετε υπογράψει και για το οποίο έχετε μιλήσει συχνά.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί, τα αιτήματά μας για πολιτικό άσυλο πρέπει να γίνουν δεκτά και η παραμονή μας πρέπει να παραταθεί.

4- Ο ποινικός κώδικας πρέπει να βελτιωθεί υπέρ των κρατουμένων και των καταδικασμένων. Η επιδείνωση των ποινών πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και των καταδίκων και να βελτιωθούν οι συνθήκες υγείας και διατροφής σε ένα επαρκές επίπεδο. Πρέπει να σταματήσει η εξευτελιστική πρακτική της σωματικής έρευνας στην είσοδο και την έξοδο των φυλακών. Πρέπει να διευκολυνθεί η μεταφορά κρατουμένων και καταδίκασμένων σε ανοικτές φυλακές.

5- Κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης της υπόθεσης της 19ης Μαρτίου 2020, δεχθήκαμε επίθεση από μασκοφόρους και οπλισμένους αστυνομικούς της ΕΟΜ, ενώ συναντούσαμε τους δικηγόρους και τους συγγενείς μας στην αίθουσα του δικαστηρίου. Μάθαμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της “αντίστασης κατά της αστυνομίας”. Ο φάκελος της έρευνας βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας Πειραιά. Παρόλο που ήμασταν εμείς και οι συγγενείς μας που δεχτήκαμε επίθεση, ξεκίνησε έρευνα εναντίον μας και όχι εναντίον των βασανιστών. Αυτή η έρευνα πρέπει να ακυρωθεί.
Η απεργία πείνας διαρκείας και η αντίστασή μας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα.

α- Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας θα χρησιμοποιήσουμε:
-νερό
-ζάχαρη
-αλάτι
-τσάι και καφές
-Λεμόνι
-Καραμέλες
-βιταμίνη -B-1

β- Δε θα δεχτούμε αναγκαστικά ορό.
Δε θα δεχτούμε καμία αναγκαστική ιατρική επέμβαση.

γ- Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας δε θα αποδεχτούμε τη μεταφορά σε κελιά απομόνωσης
Έξω από τις φυλακές οι σύντροφοι μας Κωνσταντίνα Καρτσιώτη και Χουσεΐν Σουνκιού συνεχίζουν την απεργία πείνας για που ξεκίνησαν στις 19 Φλεβάρη μέχρι και τη 19 Μάρτη, μέρα εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης. Κάθε μέρα βρίσκονται μπροστά στον Άρειο Πάγο στις 12.00-13.00. Καλούμε όλους και όλες σε στηρίξη της αντίστασης μας.

Μέσα και έξω από τις φυλακές θα αντισταθούμε και ενωμένοι θα νικήσουμε.

Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, δεν είναι έγκλημα είναι καθήκον!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της αντίστασης.

Με αντίσταση κερδίσαμε την ελευθερία μας, με αντίσταση θα την προστατεύσουμε!

Ali Ercan Gökoğlu- Φυλακές Χανίων
Hazal Seçer- Γυναικείες Φυλακές Θήβας
Şadi Naci Özpolat- Φυλακές Τρικάλων

26/02/2024»