Ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Ιatronet είπε χαρακτηριστικά «είναι επόμενο πως έρχεται όχι έξαρση αλλά έκρηξη». «Τα φωνάζω από τις 22 Αυγούστου, που είδα για τέταρτη φορά ολόκληρη τη μονάδα μου να μετατρέπεται σε ΜΕΘ Covid, παρόλο που ήταν κατακαλόκαιρο, σε συνθήκες που δεν ευνοούν τον ιό. Κι έλεγα, φανταστείτε τι θα γίνει αν μπει το φθινόπωρο και κρυώσει ο καιρός και αρχίσουν οι παρελάσεις, οι λειτουργίες και οι εορτασμοί στα σπίτια» τόνισε.

Περιγράφοντας την κατάσταση, περιγράφει  γεμάτες ΜΕΘ στο σύνολό τους, διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, απεγνωσμένες κλήσεις προς το Κέντρο Επιχειρήσεων για την εξεύρεση κρεβατιού και συνεχή αύξηση της διαθεσιμότητας νέων τμημάτων. «Οι γιατροί είναι εξουθενωμένοι και ζητήσαμε ξανά συνδρομή κι άλλων ειδικοτήτων για να βοηθήσουν. Άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με αναπνευστικές ανεπάρκειες, ακόμα και οφθαλμίατροι. Αυτή η κατάσταση είναι κατάρρευση του συστήματος», τονίζει. Ο γιατρός εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του. «Ενώ έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας για να φτάσουμε να πούμε να γίνουν οι παρελάσεις αλλά χωρίς θεατές, η Εκκλησία να κάνει την δοξολογία μόνο με εμβολιασμένους».

Σε ερώτηση αν βλέπει lockdown, επισημαίνει πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία και αντιπροτείνει μεγαλύτερη πίεση προς τους ανεμβολίαστους. «Δεν είναι μόνο οι παρελάσεις και οι δοξολογίες. Να βάλει πράσινο πάσο παντού, σε μέσα μεταφοράς και αλλού. Να πιέσει τους ανεμβολίαστους με κίνητρα ή επέκταση της υποχρεωτικότητας. Να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα, όπως πήραν κι άλλες χώρες. Αλλιώς ή θα πάμε σε εκατόμβη νεκρών και θα λέει η πολιτεία εγώ σας τα έλεγα, τι με νοιάζει, ή θα πάμε σε lockdown, με ανυπολόγιστες καταστροφές. Γιατί η Ευρώπη λέει εγώ δεν γίνεται να σας επιχορηγώ και εσείς να μη θέλετε να εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχουν άλλα χρήματα».