Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Λίγες μέρες αφού ενημερωθήκαμε, για την ποινική δίωξη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του προέδρου μας, για την 7ημερη απεργία τον Οκτώβριο του 2021 που έγινε μετά τον θάνατο του συναδέλφου μας Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας, λόγω ελλείψεως μέτρων υγεία και ασφάλειας, εχθές είχαμε άλλη μια απαράδεκτη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα διακόπηκε η ασφαλιστική ικανότητα συναδέλφου μας Πέττα Παναγιώτη ο οποίος είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, αφού λόγω σάπιων κιγκλιδωμάτων έπεσε από ύψος 14 μέτρων.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ και το υπουργείο εργασίας παρανόμως και καταχρηστικά διέκοψαν χωρίς κανένα απολύτως λόγο, την ασφαλιστική ικανότητα του συναδέλφου μας , ο οποίος δεν μπορεί να καλύψει τα υπέρογκα ποσά για τη ν θεραπεία του ανέρχονται στα 980 ευρώ ανά 25 ημέρες.

Είναι ντροπιαστικό και προκλητικό η κυβέρνηση να βρίσκουν λεφτά για να φτιάχνει προβλήτες η Cosco και συγκεκριμένα τους επιδοτούν με πάνω από 100 εκ. Ευρώ που είναι δικά μας λεφτά από την φορολογία μας και την ίδια στιγμή να στερούν την ασφαλιστική ικανότητα σε εργαζόμενο που είχε εργατικό ατύχημα και να στερούν σε όλους μας τα ΒΑΕ που και με τη βούλα δικαιούμαστε. (…)

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουμε δυναμικά και μαχητικά δίνοντας το παρών και απαιτώντας εδώ και τώρα να καλυφθούν όλα τα έξοδα για την πρόσβαση στην θεραπεία του συναδέλφου μας και να μας αποδοθούν τα ΒΑΕ».