Τις σορούς πέντε ακόμη ανθρώπων εντόπισε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο υποβρύχιας έρευνα στο σκάφος που βυθίστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου ανοιχτά της Μυκόνου.

Σε βάθος περίπου 30 μέτρων εντοπίστηκε από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού το σκάφος το οποίο βυθίστηκε στις 26/5/2023 βορειοανατολικά της Μυκόνου και στο οποίο επέβαιναν 17 πρόσφυγες.

Από το σκάφος ανασύρθηκαν οι σοροί τεσσάρων γυναικών και ενός άνδρα οι οποίοι παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, μεταφέρθηκαν στον όρμο Καλαφάτη και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Τη Δευτέρα το πρωί εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας σε βραχώδη περιοχή στον Άγιο Θεολόγο της Αντιπάρου, το οποίο ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αντίπαρου και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου αναγνωρίστηκε από συγγενή της. Πρόκειται για 18χρονη η οποία επέβαινε στο σκάφος που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου.

Συνολικά έχουν διασωθεί δύο άνδρες, ενώ έχουν εντοπιστεί εννέα νεκροί (7 γυναίκες και 2 άνδρες) οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων 6 αγνοουμένων.

Σημειώνεται ότι το πρωί της 26ης Μαΐου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για παροχή συνδρομής σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο εντόπισε σε βραχώδη ακτή σώους δύο άνδρες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυκόνου.

Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος με ακόμα 15 άτομα χωρίς σωστικό εξοπλισμό, το οποίο ανατράπηκε και βυθίστηκε.