«Πολύ περίεργη πολιτική ομάδα» χαρακτήρισε τον «Ρουβίκωνα» ο Δ. Βίτσας ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος δε θεωρεί τα μέλη της «ακτιβιστές».

Για τις επιθέσεις στο κτήριο της Εφορίας στο Ψυχικό και στο υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε ότι η ομάδα «παρουσιάζει μια αφήγηση, αλλά οι πράξεις της δεν συντείνουν προς την ομαλή κατεύθυνση της κοινωνικής ζωής. Αντίθετα, πολλές από τις πράξεις της μας βάζουν σε πολλά ερωτήματα για τους στόχους που έχει αυτή η ομάδα».

«Εγώ δεν τους εντάσσω στους ακτιβιστές. Η μαζική κοινωνική δραστηριότητα έχει αποτέλεσμα, όλα τα άλλα μπορεί να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ποινική αντιμετώπιση των μελών της ομάδας του «Ρουβίκωνα» ο Δ. Βίτσας είπε ότι τα αδικήματα τους είναι πλημμελήματα και ως τέτοια αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη.

Καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται ο Παπαδημούλης

«Η κλιμάκωση των βίαιων ενεργειών από ακραίες ομάδες, τόσο της ακροδεξιάς, όσο κ του αναρχικού χώρου, παραβιάζει τα όρια του ποινικού νόμου» σχολίασε αναφορικά με τις ενέργειες του Ρουβίκωνα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Οι αρμόδιες αστυνομικές δικαστικές αρχές, οφείλουν να πράξουν τα νόμιμα, πιο αποτελεσματικά, για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας» πρόσθεσε.

Ταυτοποιήσεις και συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 αρμόδια κυβερνητικά δήλωσαν ότι «ο Ρουβίκωνας θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη» ενώ προσθέτουν ότι θα συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ώστε να ταυτοποιηθούν άτομα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συλληφθούν άτομα της ομάδας που επιτέθηκαν στο κτήριο του ΥΠΕΞ την Κυριακή.
Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας και στόχο έχει την ίδια την κυβέρνηση.

Άλλες πηγές, σύμφωνα πάντα με το News 24/7, εκτιμούν ότι η δράση του Ρουβίκωνα πυροδοτήθηκε έπειτα από ενέργειες της ακροδεξιάς, με την ομάδα να προβαίνει σε αντίστοιχες πρακτικές.