Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίστηκε την Τρίτη η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των καταγγελιών του εργολάβου κατά του πρώην υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Νίκου Παππά αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς αναμενόταν να ολοκληρώσει τις ερωτήσεις του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με «πηγές της επιτροπής» στον συστημικό Τύπο, κατά τις ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ο εργολάβος υποστήριξε πως ο Ν. Παππάς του είχε ζητήσει να καταθέσει προσφορά συγκεκριμένου ύψους, και πιο συγκεκριμένα 24 με 25 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας πως «προσπάθησε να πει πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος». Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Χρ. Καλογρίτσας ταύτισε και πάλι τον δικηγόρο Αρτεμίου με τον Ν. Παππά, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά πως μέσω του δικηγόρου που θα έμπαινε στο μετοχικό κλίμα του δήθεν καναλιού, θα επέστρεφαν στον εργολάβο τα χρήματα που θα έβαζε ως «μπροστινός».

«Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ» φέρεται κατά πληροφορίες που επίσης διακινούνται στο συστημικό Τύπο να είπε σε άλλη φάση της κατάθεσής του ο εργολάβος, με τη συνέχεια να περιλαμβάνει ένταση μεταξύ του ίδιου και του Π. Πολάκη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «κοντεύω να κλάψω» ειρωνευόμενος, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λ. Τσαβδαρίδη να σχολιάζει «να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις, ότι έχεις», και τον Χρ. Καλογρίτσα να απευθύνεται στον Π. Πολάκη «Aντε ρε παληκαρά της φακής. Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας». Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να του απάντησε «δεν με ακουμπάει καμία απειλή Καλογρίτσα».

«Nα σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά. Φιλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ SMS. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!» φέρεται να είπε σε εκείνο το σημείο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ενώ ο συνάδελφός του Λ. Τσαβδαρίδης φέρεται να του είπε «Πέντε μέρες τώρα έρχεσαι εδώ και δεν μας έχεις δώσει τίποτα. Δεν έχεις καταθέσει κανένα στοιχείο. Θα μας φέρεις τίποτα;». Την παραπάνω αναφορά σχολίασαν και «πηγές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως αυτή «αποτυπώνει ανάγλυφα την απόλυτη ήττα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσθέτουν «Με γεια το κάδρο (στο οποίο μπήκατε), κ. Μητσοτάκη!».

«Η φάρσα τούς γύρισε μπούμερανγκ όταν ο Χρήστος Καλογρίτσας ομολόγησε το λάθος του να παραχωρήσει το 2015 τη δημοσκοπική εταιρεία GPO στην υπηρεσία Μητσοτάκη, μέσω του συνεταίρου και συνεργάτη του, Τάκη Θεοδωρικάκου» σχολίασαν οι ίδιες πηγές και για άλλο σημείο της κατάθεσης με πρωταγωνιστές τον εργολάβο και τον Π. Πολάκη, καθώς σε αναφορά του τελευταίου πως «Εσύ που είσαι αριστερός, που λες ότι τα έκανες όλα από ιδεολογία, γιατί έδωσες την GPO στον Μητσοτάκη;», ο Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να επιβεβαίωσε τις σχέσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων με τον σημερινό πρωθυπουργό, απαντώντας «τι να σου πω; Έχεις δίκιο». Υπενθυμίζεται πως κατά τις χθεσινές διαρροές, σε άλλη αναφορά στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO, ο εργολάβος υπήρξε αποκαλυπτικός.

«Ο Θεοδωρικάκος από τη στιγμή που τελείωσαν οι εκλογές του Σεπτέμβρη, εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον Παππά και αυτό που πήγαμε να φτιάξουμε, τα μέσα μαζικής ενημερώσεως και ο Θεοδωρικάκος ξεκίνησε να βοηθήσει τον Μητσοτάκη να βγει πρόεδρος και μετά να γίνει πρωθυπουργός» φέρεται να δήλωσε ο εργολάβος, συμπληρώνοντας πως «μόλις τελείωσαν οι εκλογές και με ρώτησε ότι τον πλησιάζουν από τη ΝΔ και ο Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος και ποιον να αναλάβει η εταιρεία, τότε του είπα την άποψή μου και του είπα ότι δεν συμμετέχω σε αυτό. Του είπα: “Πάρε την GPO, κάνε το μαγαζί ό,τι θέλεις, εγώ θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα. Έχεις δει ότι ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.”. Είπαμε τις σκέψεις μας εκεί ο καθένας». Σημειώνεται πως κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε άλλη μια φορά στον στενό συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη και πρώην υπουργό Εσωτερικών, ο εργολάβος φέρεται να δήλωσε «εγώ έκανα γραμματέα της ΚΝΕ τον Θεοδωρικάκο».

Άλλο ένα σημείο της στιχομυθίας μεταξύ του Χρ. Καλογρίτσα και του Π. Πολάκη φέρεται να ήταν αυτό για τις αναφορές περί «White House και White Porscha», με τον βουλευτή να του ζητά εξηγήσεις για το τι σημαίνουν, και τον ίδιο να απαντά πως «Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha; Ε, ξέρω αλλά δεν σας λέω».

Ακόμα, σύμφωνα με άλλες διαρροές, αναφορές υπήρξαν από πλευράς Καλογρίτσα και σε άλλες γραπτά μηνύματα με τον Ν. Παππά, με ένα αντίγραφό τους να δημοσιεύεται μάλιστα σε κάποια δημοσιεύματα. Σύμφωνα με αυτό, ο Ν. Παππάς φέρεται να αναφέρεται στην εφημερίδα Documento, με την οποία τότε εμπλεκόταν ο εργολάβος, προειδοποιώντας τον «αν κλείσει πρόσεξε», και τον Χρ. Καλογρίτσα να φέρεται να του απαντά «Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς “πρόσεξε”;». Ακολούθως, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να του απαντά «Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω», και τον εργολάβο να του ανταπαντά «Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. Όχι σ’ εμένα. Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π». Στο τέλος, ο Ν. Παππάς φέρεται να του απαντά «Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε».

«Το γεγονός ότι το σύστημα Μητσοτάκη ήθελε από τότε να φιμώσει τον Τύπο, αποτυπώνεται άλλωστε και από τα sms που είδαν το φως της δημοσιότητας» σχολίασαν ακόμα οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.