Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αναλάβει να απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο υπουργός μόλις ανέβηκε στο βήμα, είπε «ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε». Ο κ. Τσίπρας που εκείνη τη στιγμή έφευγε από την αίθουσα επέστρεψε, ζητώντας τον λόγο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν και φώναζαν «ντροπή σου», με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει τον λόγο, να απαντήσει.

Ο ίδιος πήρε τελικά τον λόγο και πρόσθεσε: «Κύριε Γεραπετρίτη  έχετε αναλάβει να είστε αντ’ αυτού του κυρίου Μητσοτάκη και κάθε φορά που μιλώ έρχεστε να απαντήσετε σε μένα. Δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ και δεν είσαστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του λαού σε αυτό το κοινοβούλιο. Όταν την πάρετε να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους πολιτικούς αντιπάλους. Και κάτι ακόμα, εσείς που ήσασταν αυτός που δηλώσατε και 5000 ΜΕΘ να είχαμε είσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο».

Ο Γ.Γεραπετρίτης κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι καλώντας τους Έλληνες πολίτες να αντισταθούν στην κυβέρνηση των ενόχων συντάσσεται με το διωκόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα των “θεματοφυλάκων του Συντάγματος”.