Εντείνεται η πίεση προς τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά την κίνηση της Συγκλήτου να κρίνει θετική την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας. Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεσή της να ανοίξει το ίδρυμα
Η Σύγκλητος χαρακτηρίζει θετική την πρόταση «πέντε σημείων» του Κ. Αρβανιτόπουλου
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έκρινε μετά από συνεδρίασή της θετική την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την πρόταση των «πέντε σημείων» που κατέθεσε.
Τα μέλη της Συγκλήτου, μάλιστα, εκφράζουν την πρόθεσή τους να ανοίξει το ίδρυμα. To υπουργείο, από την πλευρά του, διαβεβαιώνει ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, αν το πανεπιστήμιο ανοίξει τη Δευτέρα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, έχουν κηρύξει απεργία για σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη.
Η Σύγκλητος από την πλευρά της ζητεί:
Επιστροφή του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.
Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου.
Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ).
Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Μέριμνα της Συγκλήτου, ώστε έως την τελική διευθέτηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων, να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), από κονδύλια τα οποία θα διεκδικήσει το Πανεπιστήμιο από το υπουργείο Παιδείας.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση νωρίτερα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο. Ο πρύτανης του ΑΠΘ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.