Ο νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Βίκτορας Τσιαφούτης, τονίζει ότι οι εξελίξεις στο θέμα των πλειστηριασμών πλήττουν τους πολίτες. «Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι πετύχαμε κάτι καλό. Μπορεί να αποφύγαμε κάτι πάρα πολύ κακό, αλλά δεν πετύχαμε κάτι καλό. Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς είναι μία δίκαιη ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, δήλωσε πως «είναι προβληματική η διάταξη για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη. Δηλαδή αν κάποιος δεν απάντησε εντός 15 ημερών στην επιστολή της τράπεζας, δεν έχει δικαίωμα να σώσει το σπίτι του;».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιώργος Σκούρας, χαρακτήρισε τραγική την επιβολή φόρου στο κρασί, καθώς θα θίξει 200.000 αμπελουργούς και 700 οινοποιεία. Μάλιστα, ζήτησε «η πολιτεία να αγγίξει το θέμα της χύμα διάθεσης» και ανέφερε ότι με τις ρυθμίσεις που εισάγονται «θα πρέπει να γίνουμε τελωνειακές αποθήκες, δηλαδή να πάρουμε εγγυητικές και να έχουμε μηχανογραφικό σύστημα», κάτι που θα σημάνει μεγαλύτερο κόστος.
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θόδωρος Τρύφων, τόνισε ότι στον τομέα του φαρμάκου «έχουμε επιλεκτική δράση και στόχευση που, όπως φάνηκε από το παρελθόν, δεν θα έχει αποτελέσματα» και πρόσθεσε πως «οι θεσμοί είπαν ότι είναι ακριβό ένα φάρμακο που είναι 7,8 ευρώ και να πάει στο 1 ευρώ. Αντίθετα ένα εισαγόμενο που κάνει 24 ευρώ δεν μειώνει την τιμή του και θα πληρώσει απλώς rebateκαι clowback».
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων Γιώργος Πουλιμάς, τόνισε πως υπάρχει παράνομη αγορά και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι, ενώ επεσήμανε ότι «επειδή η αγοραστική δυνατότητα των παικτών είναι δεδομένη, αν φορολογήσουμε, το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι ο πελάτης να παίζει λιγότερο και ο μειωμένος τζίρος θα έχει λιγότερα έσοδα για εμάς. Θα πληγούν 1.000 πράκτορες».