
Τα προβλήματα που ελλοχεύουν από την ευρεία χρήση των self tests απαριθμεί σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και καλεί τους πολίτες «να κάνουν υπεύθυνη χρήση και στη συνέχεια να δηλώνουν το ακριβές αποτέλεσμα». Σημειώνει παράλληλα ότι η αυτοδιάγνωση δεν συνιστα λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά ένα μικρό βήμα για τον πιθανό εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων. «Δεν πρέπει να εμπιστευτούμε μία δοκιμασία χωρίς να ξέρουμε τους κανόνες λειτουργίας της» επεσήμανε σε ομιλία του ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ προανήγγειλε εμμέσως νέα ενημερωτική καμπάνια για την εκπαίδευση των πολιτών στην ορθή χρήση των self tests.
«Η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά ένα μικρό βήμα για τον πιθανό εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος και ζητά από τους πολίτες «να κάνουν υπεύθυνη χρήση και στη συνέχεια να δηλώνουν το ακριβές αποτέλεσμα».
Τονίζει ότι «η διαδικασία του αυτοελέγχου για να αποδώσει, προϋποθέτει σωστή δειγματοληψία και χρήση των αποτελεσμάτων» και πως «υπερτερεί ο ευρύς έλεγχος του πληθυσμού με rapid test και PCR». Σημειώνεται, ακόμη, ότι «προς την κατεύθυνση αυτή, ο ιατρικός κόσμος της χώρας είναι πρόθυμος να βοηθήσει κάθε πολίτη ή ασθενή, σχετικά με το χρονικό παράθυρο της διάγνωσης, τις οδηγίες ιχνηλάτησης, αυτό-απομόνωσης και τις εξειδικευμένες θεραπευτικές οδηγίες».
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει, επίσης, τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από την ευρεία χρήση των self tests:
- Δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες. Ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού.
- Η καταγραφή των αποτελεσμάτων από τους πολίτες θα πρέπει να είναι ειλικρινής, ώστε να μην προκύψει εσφαλμένη ή μη ενημέρωση του εθνικού μητρώου covid – 19, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διασπορά της νόσου.
- Η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων από τη διαδικασία του αυτοελέγχου, θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε..
- Η διαχείριση και η επιτήρηση της νόσου COVID-19 μέσω των τεστ διάγνωσης, καθορίζεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, απαιτεί πιστοποιημένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) και σαφές πλαίσιο προδιαγραφών.
«Καλούμε τους πολίτες να αναζητούν ιατρική συμβουλή για όλα τα ανωτέρω» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Προβληματισμός και από Τσιόδρα
Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τα self tests κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη διάλεξη της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας». Προειδοποίησε μάλιστα ότι το αρνητικό αποτέλεσμα του self test δεν αποτελεί εγγύηση, αν κανείς παρουσιάζει συμπτώματα κορονοϊού.
«Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ για το self test και τη δοκιμασία αυτοδιάγνωσης στο σπίτι. Είναι μία σημαντική πληροφορία που θέλω να τη ξέρετε ενόψει αυτής της δοκιμασίας. Αν έχω συμπτώματα και το self test είναι αρνητικό αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κάνω επαναληπτικό έλεγχο, δε με εξασφαλίζει. Δεν πρέπει να εμπιστευτούμε μία δοκιμασία χωρίς να ξέρουμε τους κανόνες λειτουργίας της» σημείωσε ο Σ. Τσιόδρας και παρουσίασε σχετικό διάγραμμα.
Υποστήριξε, όμως, ότι τα self tests αναμένεται να αποφέρουν όφελος συνολικά, καθώς «Φαίνεται από μελέτες του εξωτερικού ότι ακόμα και αν το 75% των ανθρώπων τα χρησιμοποιήσει λανθασμένα και μόνο ένα 25% απομονωθούν στο σπίτι θα εξακολουθήσει να υπάρχει όφελος. Περιμένουμε όφελος από την εφαρμογή της δοκιμασίας στον γενικό πληθυσμό. Σας παρακαλώ να ενημερωθείτε προσεκτικά για το πώς χρησιμοποιείται αυτή η δοκιμασία και τι ακριβώς σημαίνει» ανέφερε.
Τέλος, ο Σ. Τσιόδρας προανήγγειλε νέα καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ορθή χρήση των self tests.
«Οργή και αγανάκτηση, καμία ουσία!»
έτσι θα πάει και η τετραετία!
8 χρονάκια μίνιμουμ έχει ακόμα ο Κούλης.
Μην ακούω μαλακίες για τετραετίες ....
Έλα , απάντα σαν καθυστερημένο από κάτω τώρα να γουστάρω.
Γιατί 8 και όχι 17
Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ (Louis XVI, Βερσαλλίες, 23 Αυγούστου 1754 – Παρίσι, 21 Ιανουαρίου 1793) από τον Οίκο των Βουρβόνων, ήταν βασιλιάς της Γαλλίας και της Ναβάρρας από το 1774 έως το 1791 (17 χρόνια).Στις 5 Οκτωβρίου 1789 ένα εξαγριωμένο γυναικείο πλήθος βάδισε στο Παλάτι των Βερσαλλιών, όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια, και επιχείρησαν να σκοτώσουν τη Βασίλισσα που συσχετιζόταν με τον βασιλικό αυταρχισμό. Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια μεταφέρθηκε από το πλήθος αιχμάλωτη στο Παρίσι, στο Ανάκτορο του Κεραμεικού. Οι άλλοι μονάρχες της Ευρώπης είδαν με μεγάλη δυσπιστία το επαναστατικό κίνημα στη Γαλλία, διότι δικαιολογημένα φοβόντουσαν και τη δική τους θέση. Εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στο βασιλικό ζεύγος, με πρώτον απ' όλους τον ίδιο τον αδελφό της Βασίλισσας, Λεοπόλδο Β΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Λεοπόλδος, και ο Φρειδερίκος Γουλιέλμος Β΄ της Πρωσίας σε συνεργασία με Γάλλους ευγενείς ανακοίνωσαν στις 27 Αυγούστου 1791 τη Διακήρυξη του Πίλνιτς, που εξέφραζε επίσημα το ενδιαφέρον των μοναρχών της Ευρώπης απέναντι στον Λουδοβίκο και την οικογένεια του. Στην πραγματικότητα ο Λεοπόλδος είχε βλέψεις και σε Γαλλικά εδάφη επωφελούμενος την αναστάτωση, με πρώτο στόχο την Αλσατία. Η λεγόμενη Κομμούνα, χαρακτήρισε τη διακήρυξη του Μπράουνσβαϊγκ ως εσχάτη εθνική προδοσία της ίδιας της χώρας του από τους εχθρούς της. Ο λαός εξοργίστηκε με τη βασιλική οικογένεια, πολιόρκησε το Ανάκτορο του Κεραμεικού, όπου ζούσε, και τους συνέλαβε. Η διακήρυξη του Μπράουνσβαϊγκ είναι το μανιφέστο, που γράφτηκε από Γάλλους ευγενείς που είχαν μεταναστεύσει στη Γερμανία και ήταν εμπνευσμένο από το περιβάλλον της βασίλισσας Μαρίας-Αντουανέτας, απειλούσε την πόλη του Παρισιού με ολοκληρωτική καταστροφή και σφαγή των κατοίκων εάν κινδύνευε ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΣΤ' και η βασιλική οικογένεια. Κοινοποιήθηκε στο Παρίσι στις αρχές Αυγούστου 1792.
Ήταν ένα μέτρο που αποσκοπούσε στον εκφοβισμό του Παρισιού, αλλά σε αντίθεση με τις προσδοκίες των συντακτών, προκάλεσε την οργή των Παρισινών επαναστατών, συνέβαλε στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση της Γαλλικής Επανάστασης
Αφού δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό, και οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα στις 21 Ιανουαρίου 1793 με το υποτιμητικό για τον ίδιο ονοματεπώνυμο Λουδοβίκος Καπέτος.
Κάτσε, είναι χαμηλού δυναμικού ο δαπίτης, θα το κάνω λιανά. Θέλει να πει ο cycles είτε θα πάτε φυλακή είτε νεκροταφείο.
ΣΣΣΣ ΙΡΕΜΙΣΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ!
ΟΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΦΕΛΕ ΔΑΠΙΤΙ !1!
ΤΟΥΛΑΧΗΣΤΟΝ ΜΕΧΡΗ ΤΗΝ ΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΗ Ο ΚΩΣΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!
ΔΕΝ ΑΡΓΙ!1
Το βούρλο του είπα να απαντήσει σαν καθυστερημένο και το έκανε 🤣😂🤣🤣
ΑΚΩΜΑ ΣΕ ΤΣΟΥΖΗ ΦΟΙΛΕ ΔΑΠΙΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟ ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΩ ΠΣΙΦΟΦΟΡΟ ΣΑΣ??
και α, και ου, και αγανάκτηση χωρίς ουσία παντού.. και α και ου, και ου!!!