Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή του λοκντάουν με κεντρικό σύνθημα «ζητάμε τη ζωή μας πίσω».

Ακολούθησε ένταση, καθώς ομάδα εκ των συγκεντρωμένων προχώρησε σε ρίψη αντικειμένων στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με τις τελευταίες να απαντούν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, ενώ η «Καθημερινή» κάνει λόγο και για πάνω από δέκα προσαγωγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και πολυάριθμη αντιπροσωπεία του κόμματος του ναζιστή Γιάννη Λαγού, της ΕΛΑΣΥΝ.

Συγκεντρώσεις κατά των μέτρων καραντίνας έλαβαν επίσης χώρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο επικράτησε επίσης ένταση, καθώς σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο voria.gr, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις δυνάμεις της αστυνομίας πετώντας βεγγαλικά και πέτρες, με τις τελευταίες να τους απωθούν κάνοντας χρήση κρότου λάμψης.