Στη Χίο, στον καταυλισμό της Σούδας όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, περί τις 3 μετά το μεσημέρι όταν νεαροί έκλεισαν με κάδους απορριμμάτων τον δρόμο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν τρεις οικίσκοι όπου λειτουργούσαν το ιατρείο του καταυλισμού, η αποθήκη παραϊατρικών υλικών αλλά και ο χώρος διανομής των φαγητών. 
 
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του Astraparis, ένας Ιρανός επιτέθηκε σε μία γυναίκα ομοεθνή του, με συνέπεια τον τραυματισμό της και τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Χίου.
 
Ακολούθησε παρέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ και ανδρών του Λιμενικού Σώματος. 

 
Η βροχή και η λάσπη έφερε ένταση στη Σάμο
   
Στη Σάμο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ και μετά από την έντονη βροχόπτωση, περί τους 100 πρόσφυγες διαδήλωσαν στους δρόμους ζητώντας στεγνά ρούχα καθώς, όπως υποστήριζαν, η βροχή παρέσυρε τις σκηνές και το νερό κατέστρεψε τα υπάρχοντά τους. Η διαμαρτυρία έληξε με παρέμβαση της Αστυνομίας.
    
Σύμφωνα πάντα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της Σάμου δήλωσαν πως «όσοι από τους εκπροσώπους των ΜΚΟ ή της Ύπατης Αρμοστείας θέλουν να δραστηριοποιούνται εντός του Κέντρου θα πρέπει να έχουν και την ευθιξία στις δύσκολες ώρες να βρίσκονται κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθούν».

με πληρεοφορίες από ΑΠΕ, astraparis και ΕΡΤ