Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης. Στόχος ήταν η πορεία να κατευθυνθεί στην Πνύκα, όπου γίνονταν οι κοινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Εμανουέλ Μακρόν. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έστησαν μπλόκο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και εμπόδισαν τους διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία τους.


Dimitris Lampropoulos/ThePressProject

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε στο ΤΡΡ πως ο Μακρόν σε συνεργασία με τον Τσίπρα εφαρμόζουν σε Ελλάδα και Γαλλία το χειρότερο αντιλαϊκό πακέτο εργατικών μεταρρυθμίσεων σε όλη την Ευρώπη.

«Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων είναι κίνηση που θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές αστυνομοκρατίας στη χώρα. Εμείς αψηφήσαμε τις απαγορεύσεις και βρεθήκαμε στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε για την επίσκεψη του γάλλου προέδρου που βρίσκεται εδώ ως ατζέντης με επιχειρηματική αντιπροσωπεία, προκειμένου να αρπάξει ό,τι μπορεί να ξεπουληθεί σε αυτή τη χώρα.

Απέναντι του έχει τον Τσίπρα που τον αντιμετωπίζει με δουλοπρέπεια και ξεπουλά τη χώρα. Τσίπρας και Μακρόν απλά εκτελούν οδηγίες. Είναι τα χειρότερα παραδείγματα για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις σε όλη την Ευρώπη.  Παλεύουμε για μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις. Για μια Ελλάδα με δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία».