Την Πέμπτη, o υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσεΐν υποβάθμισε το ενδεχόμενο να συνέχισε να πετά για ώρες το αεροσκάφος μετά το τελευταίο σήμα του. 
 
«Οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς» είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Χουσεΐν, σύμφωνα με το Reuters, σχετικά με τις αναφορές της Wall Street Journal τις προηγούμενες ώρες. 
 
«Η τελευταία εκπομπή σήματος από το αεροσκάφος ήταν στις 01:07 και έδειχνε ότι όλα κυλούσαν ομαλά» είπε.
 
Παράλληλα, οι δορυφορικές εικόνες που υποτίθεται ότι έδειχναν ενδεχόμενα συντρίμμια του αεροσκάφους «δόθηκαν κατά λάθος στη δημοσιότητα», είπε ο μαλαισιανός υπουργός. 
 
«Δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι οι εικόνες σχετίζονται με το αεροπλάνο» είπε, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι αεροσκάφη έλεγξαν την περιοχή που έδειχναν οι φωτογραφίες και δεν βρήκαν συντρίμμια.
 

Μετακίνηση δορυφόρου στον Ινδικό

 
Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχει «ένδειξη» ότι το εξαφανισμένο αεροσκάφος μπορεί να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και μετακινεί το USS Kidd στην περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει τις έρευνες.
 
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι σύμφωνα με κάποιες νέες πληροφορίες, ενδέχεται να έχει επεκταθεί η έρευνα στον Ινδικό Ωκεανό.