Επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέραν των ακινήτων ζητάει ο ΣΕΒ

Παρεμβάσεις στον εξωδικαστικό και το πτωχευτικό δίκαιο ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, καλώντας, μεταξύ άλλων, για επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλες τις διαδικασίας και πέραν των ακινήτων, την προστασία των τραπεζικών στελεχών που εκποιούν κόκκινα δάνεια, καθώς και να διαγράφει το κράτος τις απαιτήσεις του αυτόματα, στο ποσοστό διαγραφής του ιδιωτικού τομέα.
SOOC
|
Σύμφωνα με αναλυτικό υπόμνημα του ΣΕΒ, ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για ανάγκη να παρέχεται από την νομοθεσία πραγματική «δεύτερη ευκαιρία για τους έντιμους» που βαρύνονται από χρέη προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα και αυτή να είναι πραγματική, αυτόματη και να μην περιορίζει αναίτια τη μελλοντική επαγγελματική δραστηριότητα. 
 
Ακόμα, θέτει στο τραπέζι την ανάγκη προστασίας τραπεζικών στελεχών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης των κόκκινων δανείων σε funds, όπως και δραστική παρέμβαση στο πλαίσιο για τη διάσωση επιχειρήσεων.
 
Οι προτάσεις του ΣΕΒ διαρθρώνονται σε πέντε άξονες:
 
  1. Θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου διαχείρισης της αφερεγγυότητας. 
  2. Διασφάλιση λειτουργικού πλαισίου προσωπικής πτώχευσης, προστατευμένου από καταχρήσεις που θα προσφέρει πραγματική δεύτερη ευκαιρία, ειδικά σε έντιμους και επιμελείς επιχειρηματίες που βαρύνονται από χρέη προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
  3. Αρση των σημαντικών φορολογικών εμποδίων και αντικινήτρων στις προσπάθειες διάσωσης αξίας προς όφελος των οφειλετών, πιστωτών, εργαζομένων και τελικά του ίδιου του Δημοσίου.
  4. Ευθυγράμμιση με το ενωσιακό δίκαιο του πλαισίου που αναζητά σε φυσικά πρόσωπα χρέη επιχειρήσεων προς το δημόσιο και οι δρακόντειες προβλέψεις του οποίου πλέον αποτρέπουν κάθε έλλογο στέλεχος από την εμπλοκή σε εγχειρήματα διάσωσης επιχειρήσεων.
  5. Συμπλήρωση και ολοκλήρωση παρεμβάσεων που να διασφαλίζουν ότι οι διαγραφές απαιτήσεων από τράπεζες μπορούν να προχωρήσουν και ότι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων οφειλετών γίνεται με πλήρη διαφάνεια.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις