Η Διάσκεψη ολοκληρώθηκε μετά από 24 ώρες παράτασης καθώς μέχρι και το τελευταίο λεπτό υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των 200 κρατών.

Την επέκταση του πρωτοκόλλου υπέγραψε τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία αλλά τα ανεπτυγμένα κράτη που συμμετέχουν δεν παράγουν παρά το 15% της παγκόσμιας εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Ο Καναδάς και η Ρωσία θα συνεχίσουν να μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως και οι Η.Π.Α. που παρόλο που έχουν υπογράψει δεν έχουν εγκρίνει ποτέ το πρωτόκολλο. Άκαμπτη ήταν επίσης η Κίνα και η Ινδία που ναι μεν συμμετέχουν, ωστόσο το κάνουν ως αναπτυσσόμενες χώρες και άρα απλά δέχονται κεφάλαια προκειμένου να κάνουν επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χωρίς να έχουν δεσμευτικούς στόχους. Η τελική απόφαση κρίνεται ως αποτυχία και για άλλο ένα λόγο: Μετά τη σθεναρή αντίσταση της Ε.Ε. τελικά οι συμμετέχοντες δεν δεσμεύτηκαν για τον τρόπο και το ποσό με το οποίο τα ανεπτυγμένα κράτη θα εκταμιεύσουν περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα των αναπτυσσόμενων κρατών. Έτσι η μόνη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση παραμένει αυτή του Ο.Η.Ε., η οποία όμως διαθέτει κοινό ταμείο για όλα τα προγράμματα σωτηρίας. Τούτο σημαίνει ότι κάθε φορά που κάποια χώρα θα αντλεί κεφάλαια προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα πράσινης ανάπτυξης ουσιαστικά θα αφαιρεί κεφάλαια από κάποιο άλλο πρόγραμμα (π.χ. του εμβολιασμού των παιδιών της Αφρικής). Στα θετικά της διάσκεψης η απόφαση για την δημιουργία ειδικού ταμείου για την αποζημίωση όσων πλήττονται από φυσικές καταστροφές που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Μετά από 36 ώρες συνεχόμενων διαπραγματεύσεων τελικά αποφασίστηκε η επέκταση του πρωτοκόλλου μέχρι το 202. Την σημασία της απόφασης αμφισβητούν αρκετοί αναλυτές αφού όπως φάνηκε από τη διαδικασία δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι. Χαρακτηριστικό άλλωστε του κλίματος είναι η Ένσταση που υπέβαλλε η Ρωσία αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Την αποδυνάμωση του πρωτοκόλλου αποδεικνύει και η ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που παρόλο που χαρακτήρισε την απόφαση «σημαντικό βήμα» έσπευσε να επισημάνει ότι «πολλά περισσότερα πρέπει να γίνουν» ενώ σε άλλο σημείο της έκανε έκκληση «προς τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματίες και τους πολίτες να επιταχύνουν τις δράσεις τους προκειμένου η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μειωθεί το συντομότερο κατά 2 βαθμούς κελσίου».

Την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της δεκαπενθήμερης διάσκεψης εξέφρασε και ο Kumi Naidoo, Γενικός Διευθυντής της Greenpeace που χαρακτήρισε την απόφαση «βρεφικό βήμα».  Η Greenpeace αλλά και άλλες οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συνεδριακό κέντρο που εξελίσσονταν οι συζητήσεις των απεσταλμένων των 200 κρατών.

» Το αφιέρωμα του TPP για τη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή