«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν από μόνα τους ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από τη μεταποίηση», επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, υποδεχόμενος τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γεώργιο Σταθάκη, στο περίπτερο του φορέα στη ΔΕΘ.

Πρόσθεσε ότι το 30,4% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της βιομηχανίας στη χώρα προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι άμεσα εργαζόμενοι στη βιομηχανία είναι 88.000 και οι απασχολούμενοι σε δορυφορικές τής βιομηχανίας δραστηριότητες ανέρχονται σε 132.000.

Στο μεταξύ, τη σημαντική απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλίας για την επανένταξη των βιομηχανικών συμπλεγμάτων σε νέους υποδοχείς, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιος Σταθάκης, εγκαινιάζοντας σήμερα το περίπτερο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Προφανώς η έξοδος από την κρίση θα γίνει μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις και προφανώς θα πρέπει να στηριχθούμε περισσότερο στις εξαγωγές» σημείωσε ο κ. Σταθάκης, ενώ πρόσθεσε ότι παραμένουν πολλά προβλήματα από το παρελθόν, τα οποία εξακολουθούν να προκαλούν εμπόδια στη βιομηχανική δραστηριότητα.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, επισήμανε ότι μετά από επτά χρόνια ύφεσης η οικονομία εκπέμπει ισχυρό σήμα σταθεροποίησης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Πρόσθεσε δε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση θέτει τη μεταποίηση ως πρώτη προτεραιότητα.