Σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία, Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων δέχθηκε ξανά κυβερνοεπίθεση. Οπως υποστήριξαν τα δύο υπουργεία, «έγιναν μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες έχουν ως σκοπό να την κάνουν μη λειτουργική. Αυτές οι κατανεμημένες επιθέσεις DDοS αποσκοπούν κακόβουλα να εμποδίσουν την ομαλή πρόσβαση των χρηστών στο σύστημα. Δεν αποτελούν παραβίαση του συστήματος ούτε είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του και τα δεδομένα του».

Μάλιστα, ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι η σημερινή επίθεση ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τη χθεσινή, κάνοντας λόγο για «αήθη επίθεση κατά της εκπαίδευσης». Ο ίδιος ανέφερε πως η πλατφόρμα δεν έχει σχέση με την διαδικασία των πανελλαδικών που ξεκινά την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η τράπεζα θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά, ενώ ξεκίνησε να υπολειτουργεί μετά τις 9.30 με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στις εξετάσεις και να παραβιαστεί το ωράριο τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών.

Η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», πως για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι μαθητές αντιμετωπίζονται σαν πειραματόζωα, τονίζοντας πως είναι συγκλονιστικό ότι το υπουργείο Παιδείας έχει μια πολιτική επιμονή στην Τράπεζα Θεμάτων και δεν είχε δώσει οδηγία, ώστε σε περίπτωση προβλήματος, όπως η συγκεκριμένη, να δώσουν θέματα οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Προσεθέθεσε ότι τα προβλήματα ανέτρεψαν πλήρως το πρόγραμμα των παιδιών που θα κληθούν να γράψουν το μάθημα και σε άλλη ημέρα, ξεκαθαρίζοντας πως η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής διαφωνεί με την Τράπεζα Θεμάτων συνολικά, υπογραμμίζοντας ότι από τη σύλληψή της είναι προβληματική ιδέα, καθώς όχι μόνο δεν λύνει σοβαρά προβλήματα της Παιδείας, όπως τα εκπαιδευτικά κενά, αλλά τα επιτείνει, οδηγώντας μαθητές και γονείς στην εξόντωση και στον ταξικό αποκλεισμό.