Η Ουκρανία δήλωσε ότι το χτύπημα έπληξε ένα εργοστάσιο επισκευής σιδηροδρομικών βαγονιών, ενώ η Μόσχα δήλωσε ότι κατέστρεψε άρματα μάχης που έστειλαν χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στην Ουκρανία.
Ο Oleksandr Kamyshin, επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων, επιβεβαίωσε ότι τέσσερις πύραυλοι είχαν συντριβεί στις εγκαταστάσεις επισκευής σιδηροδρομικών βαγονιών της Darnytsia στο ανατολικό Κίεβο, αλλά δήλωσε ότι δεν υπήρχε στρατιωτικό υλικό στο σημείο.
Το χτύπημα ήταν μια ξαφνική υπενθύμιση του πολέμου στο Κίεβο, όπου η κανονική ζωή έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό μετά την εκδίωξη των ρωσικών δυνάμεων από τα περίχωρά του τον Μάρτιο.
Τα “πυραυλικά πλήγματα στο Κίεβο έχουν μόνο έναν στόχο – να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους”, δήλωσε στο Twitter ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντόλιακ.