Σε προκλητικά σχόλια και απαράδεκτες τοποθετήσεις βίας προέβη ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, στο Θέμα 104.6,  αναφερόμενος στους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ. «Μπούφλα, σφαλιάρα, κλωτσιά…Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που φάγανε», ήταν η διατύπωση του δημοσιογράφου για τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν σε βάρος των φοιτητών.

Με αφορμή την κατάληψη που είχε κάνει η πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης στην Πρυτανεία την προηγούμενη εβδομάδα και την αποχώρησή τους μετά το τέλος της συμβολικής αυτής κίνησης, ο Γιάννης Πρετεντέρης, γελώντας σημείωσε πως «το ξύλο που φάγανε έπιασε τόπο».

«Στο ΑΠΘ να συγχαρούμε την κατάληψη της Πρυτανείας, που ήταν ίδια με την προηγούμενη κατάληψη της Πρυτανείας η οποία αποχώρησε με βεγγαλικά και με τραγούδια. Είναι οι αγωνιστές που είχαν καταλάβει την Πρυτανεία, αφού βγάλανε έναν λόγο, παινέψανε και τον εαυτό τους, είπαν και τα πομπώδη είπαν και τα ηρωικά τα γνωστά και φύγανε. Αλλά εγώ ανοίγω το εξής: Αν έφυγαν μόνοι τους και ήρεμα και με ευγενικό τρόπο παρά τα πομπώδη και λοιπά, σημαίνει ότι το ξύλο που φάγανε πριν μια βδομάδα έπιασε τόπο. Γιατί ο άλλος αν έχει φάει τη μπούφλα, κι αν έχει φάει και τη σφάλιαρα, κι αν έχει φάει και την κλωτσιά, σου λέει «ωραία παιδιά, εντάξει, ο ηρωισμός και ο αγώνας αλλά μαλακά-μαλακά γιατί άμα μας αρχίσουν και μας βαράνε συνέχεια, δεν έχει άκρη» Αυτό να το λέμε! Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που φάγανε στην πρώτη κατάληψη».