Μία πραγματικά απίστευτη δικαιολογία βρήκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, να παραθέσει κατά τη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ το Σάββατο για την τεράστια καθυστέρηση καταβολής του δώρου Πάσχα σε εργαζόμενους, υποστηρίζοντας πως για την καθυστέρηση ευθύνονται δηλώσεις εργοδοτών που ζητούσαν υπέρογκα ποσά για την καταβολή του δώρου σε εργαζόμενους.

«Διαπιστώσαμε ακραίες περιπτώσεις. Είδαμε εργαζόμενος δια μέσω της δήλωσης που υπέβαλε η ατομική επιχείρηση, να ζητάει 1.742.000 δώρο Πάσχα. Άλλη επιχείρηση 1.100.000, άλλη επιχείρηση για εργαζόμενο, 800.000, άλλη 600.000 άλλοι 50.000, πιστεύοντας ίσως, μέσα από την αφέλεια που να είχαν, ότι μέσα στην ταχύτητα των κινήσεων που κάνουμε, επειδή αποφασίζουμε γρήγορα και ταχύτατα, ίσως να μην ελεγχθούν» ανέφερε ο υπουργός, σκορπίζοντας έκπληξη και προβληματισμό με την πρωτοφανή δικαιολογία του.

Μάλιστα, ο Γ. Βρούτσης δεν δίστασε να υπερηφανευτεί για την «προνοητικότητα» της κυβέρνησης για ελέγχους και διασταύρωση των στοιχείων της ΕΡΓΑΝΗ, σημειώνοντας μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση ίσως και να δίνονταν τα παραπάνω ποσά σε όσους αιτήθηκαν να τα λάβουν.

«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου» έσπευσε να δικαιολογήσει το γεγονός πως στα τέλη Αυγούστου υπάρχουν ακόμα εργαζόμενου που δεν έχουν λάβει το δώρο Πάσχα, σχεδόν πέντε μήνες μετά το Πάσχα, ενώ υποστήριξε πως οι πληρωμές του δώρου Πάσχα θα γίνουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, πρόσθεσε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πως σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.