Μεγάλο ενδιαφέρον να φακελώσει τους συνδικαλιστές φοιτητές δείχνει η αστυνομία, όπως φαίνεται με έγγραφο της πρυτανείας του ΑΠΘ που διέρρευσε. Στο έγγραφο, το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου της Γενικής αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητά εγγράφως από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ βάσει των τελευταίων φοιτητικών εκλογών.

Από το έγγραφο φαίνεται πως ο πρύτανης, Νίκος Παπαιωάννου, αρχικά τουλάχιστον, αποδέχτηκε την απαίτηση της αστυνομίας για την κοινοποίηση των στοιχείων, αλλά λίγο αργότερα, υποχώρησε με νέο έγγραφο που απέστειλε, λέγοντας πως «δεν απαιτείται η αποστολή των στοιχείων των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ. Το εν λόγω ερώτημα θα απαντηθεί από την Πρυτανεία χωρίς κανένα στοιχείο».

Την ώρα που το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο στις γειτονιές και τις πλατείες με πυροβολισμούς να πέφτουν μέσα στο φως της ημέρας και ο Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς κυκλοφορεί ανενόχλητος κάπου στον κόσμο, προτεραιότητα της αστυνομίας είναι οι συνδικαλιστές φοιτητές και το φακέλωμά τους.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Φοβάστε τους νέους της χώρας μας» κατηγορεί ο βουλευτής και τομεάρχης προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης την κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με ανακοίνωσή του αναφέρει πως δε θα σχολιάσει την πράξη του πρύτανη, λόγω του θεσμικού του ρόλου και πως θα τον κρίνει η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ. Παράλληλα ρωτά για ποιο λόγο ζητά η ΕΛΑΣ τα στοιχεία των φοιτητών και εάν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δήλωση Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις βαριές ιστορικές αντιδημοκρατικές παραδόσεις της δεξιάς.

Φοβάστε τους νέους της χώρας μας… τους τρέμετε …

Περιήλθε σε γνώση μας έγγραφο του Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Ν. Παπαϊωάννου, που ζητά από τον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΠΘ, τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ, που ζητά το Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης του Αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου.

Το προς ενέργεια έγγραφο μάλιστα κοινοποιείται και στο Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης Θεσσαλονίκης.

Δεν θα σχολιάσω την πράξη του πρύτανη, λόγω του θεσμικού του ρόλου. Θα τον κρίνει η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ.

Όμως την ώρα που το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο σε όλη τη χώρα και οι δολοφονίες διαδέχονται η μία την άλλη,

την ώρα που το έγκλημα συγκλονίζει τις γειτονιές των πόλεων της χώρας,

Την ώρα που η ανασφάλεια του πολίτη βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό,

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, ασχολείται με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και μέχρι να υλοποιήσει τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, δεν χάνει χρόνο και ασχολείται με τα στοιχεία των εκλεγμένων φοιτητών του ΑΠΘ.

Ρωτάμε και περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις:

Γιατί ζητά η ΕΛΑΣ τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων;

Ποια εισαγγελική παραγγελία και ποιο τμήμα της ΕΛΑΣ μπορεί να αναζητά τα στοιχεία των φοιτητών των παρατάξεων όλων των τμημάτων του ΑΠΘ και για ποιο θέμα;

Ποιος μπορεί να απαντήσει με ονόματα φοιτητών και σε ποιες παρατάξεις ανήκουν και γιατί;

Ποιος Πανεπιστημιακός δάσκαλος θα απαντήσει σε τέτοιο έγγραφο;

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις βαριές ιστορικές αντιδημοκρατικές παραδόσεις της δεξιάς.

Σας θυμίζουμε ότι:

Όποτε προσπαθήσατε να τρομοκρατήσετε τους φοιτητές και τη νεολαία,

Όποτε προσπαθήσατε να απομειώσετε την δημοκρατία,

η Δημοκρατία, η νεολαία και ο προοδευτικός κόσμος σας έδωσε την απάντηση και θα σας τη δώσει και τώρα.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ χαρακτηρίζει το γεγονός «προκλητική- χαφιεδίστικου τύπου- ενέργεια» και καλεί φοιτητές και τους καθηγητές να απαιτήσουν  κανένας πρόεδρος τμήματος να μην δεχτεί να δώσει τα στοιχεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε σχέση με την εισαγγελική παραγγελία για παράδοση στοιχείων συνδικαλιστών φοιτητών του ΑΠΘ

Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει το κλίμα τρομοκρατίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, την ίδρυση αστυνομικής δύναμης στα ΑΕΙ φαίνεται ότι προσπαθούν να επαναφέρουν και το «φοιτητικό» της ασφάλειας. Έτσι, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας(!!) ζητείται, με κείμενο που διαβίβασε η πρυτανεία του ΑΠΘ προς τους προέδρους των τμημάτων, η παράδοση στοιχείων όλων των εκλεγμένων προέδρων – φοιτητών συνδικαλιστών του ΑΠΘ.

Πρόκειται για μια προκλητική- χαφιεδίστικου τύπου- ενέργεια που συμπληρώνει το αντιδραστικό παζλ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα πανεπιστήμια και το συνολικότερο όργιο καταστολής. Γι ακόμη μια φορά η Πρυτανεία γίνεται λαγός των κυβερνητικών επιδιώξεων και αντί να γυρίσει σαν απαράδεκτη την απαίτηση αστυνομίας και εισαγγελίας, μεταβίβασε το αίτημα προς τα τμήματα, ζητώντας την παράδοση στοιχείων.

Καλούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές να απαιτήσουν, εδώ και τώρα, το απαράδεκτο αίτημα της εισαγγελίας να επιστραφεί πίσω, κανένας πρόεδρος τμήματος να μην δεχτεί να δώσει τα στοιχεία. Η ίδια η πρυτανεία εδώ και τώρα να μαζέψει το απαράδεκτο κείμενο που διαβίβασε.