X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Επίδειξη υποκρισίας από τον δήμο Αθήνας απέναντι στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Την υποκρισία του δήμου Αθηναίων έναντι του κοινωνικού έργου που επιτελεί η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» αλλά και των ανθρώπων που φροντίζει καθημερινά περιγράφει με ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, καθώς την περασμένη Παρασκευή προχώρησαν σε «αυστηρή σύσταση/προειδοποίηση» κατόπιν «καταγγελίας γειτόνων για σκουπίδια», την ώρα που οι ίδιοι καθάριζαν τον χώρο όπως κάνουν καθημερινά, υποκαθιστώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει στους δημότες ο ίδιος ο δήμος.
|

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», είναι γεγονός πως στο διάστημα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες που έχουν ανάγκη τροφής στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχουν αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές τις οχλήσεις της αστυνομίας κατόπιν «διαμαρτυριών» μερικών γειτόνων για φασαρία. Κατηγορίες που δεν έχουν αποδειχθεί ποτέ, εξού και κάθε φορά οι αστυνομικές δυνάμεις που σπεύδουν στο σημείο φεύγουν άπραγες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Κ. Πολυχρονόπουλος, την περασμένη Παρασκευή βρέθηκαν στο σημείο δύο άτομα, κατά πάσα πιθανότητα δημοτικοί σύμβουλοι, με την «κατηγορία» πως είχαν αφήσει μερικά σκουπίδια δίπλα στον κάδο σκουπιδιών, την ώρα μάλιστα που οι άνθρωποι έκαναν καθαριότητες στο σημείο που χρησιμοποιούν, καθώς και προετοιμασίες για την επόμενη ημέρα.

Όπως φαίνεται και στο έγγραφο που δημοσίευσε, οι δημοτικοί σύμβουλοι τους επέδωσαν έγγραφο «αυστηρής σύστασης/προειδοποίησης» παρόλα αυτά, προκαλώντας τη δίκαιη αγανάκτηση των ανθρώπων που προσφέρουν την κοινωνική αυτή υπηρεσία.

Χαρακτηριστική η αποστροφή του Κ. Πολυχρονόπουλου, που τονίζει πως «στα χαρτιά που έχουν δώσει για την βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά και στους κοινωνικούς λειτουργούς που σηκώνουν το τηλέφωνο του δήμου Αθηναίων έχουν γράψει την διεύθυνση του Άλλου Ανθρώπου», καθώς ο δήμος παραπέμπει εκεί όσους ανθρώπους ζητούν βοήθεια.

Χτες λοιπόν έφυγα για διανομες γύρω στις 13:30 και έγινε αυτό που θα σας περιγράψω,όχι ότι έγινε τίποτα αλλά να…

Gepostet von Κωνσταντινος Πολυχρονοπουλος am Samstag, 9. Mai 2020

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου:

Χτες λοιπόν έφυγα για διανομές γύρω στις 13:30 και έγινε αυτό που θα σας περιγράψω, όχι ότι έγινε τίποτα αλλά να καταλάβετε ποσό σκατό έχουν στο κεφάλι τους αυτοί που πληρώνονται να κάνουν μια δουλειά και την κάνουν άλλοι.

Από την ημέρα που ξεκινήσαμε να μαγειρεύουμε στη Μ Αλεξάνδρου, 3-4 γείτονες παίρνουν καθημερινά τηλέφωνο στη αστυνομία λέγοντας ότι γίνονται φασαρίες με τον κόσμο που ερχόντουσαν να πάρουν ένα πιάτο φαγητό. Φυσικά ήταν ψέματα, και οι δελτάδες αφού δεν έβλεπαν τίποτα φεύγανε. Αφού λοιπόν δεν κατάφεραν τίποτα με την αστυνομία άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο στη δημοτική αστυνομία λέγοντας πάλι ψέματα για σκουπίδια και διαφορά τέτοια που φυσικά και δεν υπήρχαν γιατί τα μαζεύαμε αμέσως.

Χτες λοιπόν (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή) έφεραν 2 δημοτικούς συμβούλους, μιας και δεν φορούσαν στολή -εκτός αν έχει και δημοτική αστυνομία ασφαλίτες- του δήμου Αθηνών και μας έγραψαν κάνοντας μας σύσταση για 4 κούτες που είχαμε αφήσει δίπλα από τον κάδο ανακυκλώσεις, το απόγευμα, όταν είχαμε τελειώσει και κάναμε την προετοιμασία για την σημερινή μέρα.

Καθαρίζαμε, κόβαμε, σφουγγαρίζαμε, γεμίζαμε ράφια από κούτες με μπολάκια, αφήσαμε 4 κούτες έξω από τον κάδο μέχρι να τις πατήσουμε και να τις βάλουμε μέσα στον κάδο, όχι στον δρόμο, δίπλα στον κάδο, μέχρι να μαζέψουμε και όπως κάνουμε κάθε μέρα όταν τελειώναμε το καθάρισμα, βγαίναμε έξω και καθαρίζαμε και το πεζοδρόμιο αλλά παράγαμε και τα χαρτόκουτα για να τα βάλουμε στον κάδο.

Ήθελα να ήξερα δεν ντρέπονται λιγάκι, όχι οι σκατόψυχοι γείτονες, αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι, που στα χαρτιά που έχουν δώσει για την βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά και στους κοινωνικούς λειτουργούς που σηκώνουν το τηλέφωνο του δήμου Αθηναίων έχουν γράψει την διεύθυνση του Άλλου Ανθρώπου λέγοντας στους ανθρώπους να έρχονται στη Μ. Αλεξάνδρου να παίρνουν φαγητό,που έπρεπε να το κάνουν αυτοί οι ίδιοι,αντί να μιλήσουν στους σκατόψυχους έπρεπε να μας κάνουν σύσταση;; Ποσό γαϊδούρια ξεγάνωτα είναι τελικά ρε πούστη μου,αντί να ζητήσουν συγνώμη που κάνουμε αυτό που έπρεπε να κάνουν αυτοί και που πληρώνονται κιόλας να μας κάνουν σύσταση;;


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις